Anders Sehested er Danmarks OL håb

 

Den 20-årige bryder, fra Brydeklubben Thrott i Åbyhøj deltager ved Deaflympics, der er de døves svar på OL. Legene foregår i Taiwans hovedstad Taipei. Anders Sehested er landets eneste døve bryder. Ikke desto mindre klarer han sig særdeles godt i ”normal” brydning, hvor han kæmper mod hørende modstandere.

Til september går turen som sagt til Taiwan, en tur Anders forventer sig meget af.

»Mit mål er at vinde, og jeg tror på top tre,« fortæller Anders via en tolk til Aarhus Stiftstidendes journalist Line Rønn. Anders’ værste konkurrent er den iraner, der slog Anders i semifinalen til VM i fjor, hvor Anders siden hen vandt bronze.

Anders var som barn vild med at se sumobrydning i TV, så en dag tog hans far ham med til Throtts lokaler i Åbyhøj. Her blev der taget rigtig godt imod det nye medlem, på trods af hans status som døv. Anders faldt til rette i klubben og har siden hen vundet to danske juniormesterskaber og et enkelt for ungdom. I påsken vandt han foruden også en af de største ungdomsturneringer på europæisk grund, Påsketurneringen i Holland. Alt sammen over hørende modstandere.

Anders Sehested her i blåt, i kamp ved DM 2009. Foto: Klaus Sletting Jensen

Anders er uddannet mediegrafiker, men siden han fik sin uddannelse i hus kort før jul, har Anders brugt al sin tid på brydetræningen. Han træner naturligvis med klubbens seniorhold, men også med ESAA holdets morgentræning på Århus Stadion. Bliver tiden for lang hjemme i Tilst hvor Anders bor, tager han en tur i garagen, der er omdannet til styrketræningslokale.

Selvom Anders tydeligvis har vist sin kunnen mod hørende modstandere, gælder det altså først og fremmest Deaflympics i september, hvor Anders stiller til start i 84 kg-klassen. Anders tager til Taiwan sammen med 59 andre danske idrætsudøvere, der kan vente modstand fra næsten 4000 atleter fra hele verden.


af Mads Bang Aaen - 11.06.2009