200.000 kr. til VM i brydnings gode ide - Ungdomsreportere skal fortælle om Danmark

Kulturminister Carina Christensen giver Danmarks Brydeforbund 200.000 kroner til et youth reporter projekt i forbindelse med VM i brydning i Herning. Hermed har ministeren i alt uddelt 5,5 mio. kroner til begivenheder i forbindelse med Sportsåret 2009.

Hvem har en god ide, der kan markedsføre Danmark internationalt som sporteventnation? Det spørgsmål stillede Sportsåret 2009 for ca. 2 måneder siden, og stillede 200.000 kroner i udsigt til det bedste forslag. Forespørgslen resulterede i gode projektforslag fra ind- og udland, men vinderne blev Danmarks Brydeforbunds projekt ”Youth reportere fra hele verden”.

Under VM i Brydning i Herning i perioden fra 21.-27. september etableres en såkaldt ”Youth Camp” hvor unge brydere fra hele verden kan træne brydning med ligesindede mindre end 100 meter fra VM arenaen. Indtil videre er der tilmeldt unge fra fx Tyskland, Finland, Sverige, Norge, Østrig og selvfølgelig Danmark. Ligeledes gøres der en ekstra indsats på at få unge fra blandt andet Rusland, Tyrkiet, Japan og Frankrig til at deltage, da det er lande hvor VM får en massiv TV dækning.

Unge får ordet

Projektet vil udstyre en række unge som deltager i Youth Campen med kamera og computere til at rapportere hjem til deres hjemlande om deres oplevelser til VM i Danmark. For at sikre at materialet kan bruges og vil blive brugt af de respektive landes tv-stationer, tilkobles videojournalister som skal etablere kontakter både lokalt og derhjemme og hjælpe de unge med at lave et brugbart produkt.

- ”Det glæder mig, at Brydeforbundet ønsker at involvere de unge aktivt i VM’et. Det er simpelthen en god idé, at give de unge ordet, for på den måde får vi sat fokus på nogle andre emner, og ikke mindst på en helt anden måde end vi normalt oplever. Det bliver enormt spændende at se resultaterne af de unge menneskers anstrengelser,” siger kulturminister Carina Christensen.

- ”Planen er, gennem de unges øjne, at fortælle verden om Danmark og vores værdier inden for f.eks. kampen for et bedre miljø, fokus på økologisk mad, det at ”hygge” sig, bruge sporten som løftestang socialt og til at danne venskaber på kryds og tværs af landegrænser. Youth reporterne skal således brande Danmark, ikke kun som en fantastisk eventarrangør, men også gennem de værdier vi ønsker at fortælle om Danmark gennem Sportsåret 2009,” siger kulturminister Carina Christensen.

- ”Med denne sidste uddeling fra Sportsårets aktivitetspulje er vi efterhånden kommet godt rundt om de mange begivenheder i løbet af året. Faktisk er omtrent halvdelen af Sportsårets begivenheder blevet tildelt markedsføringsstøtte. Det må siges at en stor succes, at så mange arrangører har indsendt ansøgninger, og på den måde ønsket at bidrage til Sportsårets mål: at udbrede kendskabet til Danmark som sporteventnation. Ligeledes ser jeg det som absolut positivt at vi kommer omkring så mange og så forskellige begivenheder, da det maximerer markedsføringseffekten,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Udover de 200.000 kr. til Youth reporter projektet har ministeren tildelt støtte til VM i MX3 (MotoCross) (kr. 35.000), Et grønt motorcykel løb under Dansk Motorsport Union (kr. 100.000), EM i rullestolsrugby (op til kr.70.000).

Sportsåret 2009

Med denne uddeling af midler har Sportsåret 2009 i alt støttet 28 internationale sportsbegivenheder i Danmark i 2009. I alt beløber den samlede støtte sig til 5.5 mio. kr. Blandt tidligere støttede projekter kan nævnes VM i Taekwondo, IOC-kongressen samt en længere række sejlsportsarrangementer.

2009 er udpeget af regeringen til sportsår i Danmark. Mere end 50 internationale sportsbegivenheder og -kongresser vil blive afviklet over året rundt om i landet med IOC-kongressen i København til oktober som den absolut største. Alle begivenhederne vil tilsammen brande Danmark nationalt og internationalt som en stærk sportseventnation under mottoet "Inviting the World of Sport". Se den samlede eventliste og en over sigt over tildelinger på www.sporteventdenmark.dk.

For yderligere information, kontakt

Christian Ankerstjerne, projektleder for Sportsåret 2009, tlf. 30 51 00 96 el. ca@sporteventdenmark.com

Mads Bang Aaen, Presse- og marketingsansvarlig for VM i brydning, tlf. 28 97 78 42 el mbaa@dif.dk


af Mads Bang Aaen - 29.06.2009