Throttbrydere klar til DM på hjemmebane

Den 18-årige EM deltager Tobias Fonnesbek og 24-årige Daniel Jensen i favoritroller inden mesterskaberne i brydning.

De talentfulde brydere er begge seedet som guldmedaljetager. Unge Tobias Fonnesbek deltager ved sit andet DM i den mindste vægtklasse, op til 55 kg, hvor han er forsvarende mester. 24-årige Daniel Jensen har i år fået rollen som favorit efter, den danske OL bryder Anders Nyblom har indstillet karrieren. Daniel Jensen, der bryder i 60 kg-klassen, havde i fjor en tæt finaledyst, med den stærke Nyblom, men måtte se sig slået efter en hård fight. I 60 kg-klassen er det også en Throttbryder der er seedet til sølvet, nemlig Mads Laursen.

Throtts forsvarende mester i 66 kg-klassen, Dennis Jensen må i år se favoritrollen tilfalde den anden Nyblom-tivlling Håkan. Herningbryderen har næsten 10 DM titler på CV’et, så på papiret en umulig opgave. I Thrott er der dog tro på sensationen. Dennis Jensen udtaler: ”Jeg har før haft tætte kampe med Håkan, og jeg tror på at jeg kan lave overraskelsen. Vi har trænet sammen mange gange, så jeg kender ham godt. Det bliver tæt, jeg vil gøre mit yderste for at genvinde titlen på hjemmebane”.

Dennis er i år kun seedet som nummer 3, hvilket skuffer ham: ”Jeg føler selv jeg har haft en god sæson med gode resultater i efterårets Bundesligakampe og forårets Grand-Prix turneringer. Jeg håber bare jeg fårlov at møde Fredrik Bjerrehuus, der er seedet som nummer to, i puljen så jeg kan bevise hvem der er bedst”, udtaler Dennis Jensen.

I kvinderækken prøver den kun 15-årige Anna Laursen sin kunnen af mod større og ældre modstandere, efter hun de sidste 4 år har vundet mesterskabet for pigebrydere.

<>
Foruden de fire store medaljekandidater rummer Throttholdet flere farlige outsidere til medaljer, i de respektive vægtklasser. Emil Krogh, Mads Laursen, Anders Sehested, Esben Fonnesbek og Maria Støve, spås således at kunne blande sig i kampen om metal.

I det hele taget er det et meget ungt Thrott-hold der stiller til start. Således er ældste deltager 24 år, og med en gennemsnits alder på knap 19 år, går Åbyhøj-klubben en lys fremtid i møde.

Thrott stiller til start med 10 brydere ved Mesterskabet, der afholdes på hjemmebanen i Åbyhallen. Danmark er til September værter for Verdensmesterskaberne, derfor er alle de danske brydestjerner til start, deriblandt også Mark O. Madsen, der er storfavorit i 84 kg-klassen. DM stævnet starter kl. 10.00. Der er finaler kl. 16.00.

Følgende hold er udtaget:

Vægtklasse

Navn

Bedste resultat

55 kg

Tobias Fonnesbek

2x Nordisk Mester, EM Deltagelse

60 kg

Emil Krogh

DM Sølv (ungdom)

60 kg

Daniel Jensen

DM Sølv (senior)

60 kg

Mathias Vestergaard

60 kg

Mads Laursen

DM sølv (junior)

66 kg

Dennis Jensen

Dansk Seniormester Bundesligabryder

84 kg

Anders Sehested

Dansk Juniormester, VM bronze (døve)

96 kg

Esben Fonnesbek

DM Sølv (junior)

48 kg

Maria Støve

DM sølv

55 kg

Anna Laursen

4x dansk mester

Værterne fylder 90

Værterne fra BK Thrott har fået tildelt værtskabet af Mesterskabet, som en del af fejringen af Åbyhøj-klubbens 90 år jubilæum i 2009. Klubben er i jubilæumsåret stærkere end nogensinde, takket være en kæmpe indsats, af en stor skare af frivillige hjælpere der gennem årerne har arbejdet for Thrott. Det vil glæde Brydeklubben Thrott at se alle med relation til klubben til reception i forbindelse med DM stævnet, lørdag d. 25. april kl. 14-16 i klubbens lokaler i Åbyhallen.


af Mads Bang Aaen - 22.04.2009