Seks Thorbrydere finale-seedet til DM-senior i Åbyhøj

Brydeklubben Thor har sat sig godt på seedningerne forud for lørdagens danske seniormesterskaber der finder sted i Åbyhallen i Åbyhøj tæt ved Århus.
 
Hele seks thorbrydere er finaleseedet og i to af vægtklasserne er der endda lagt op til rene thorfinaler.
Det er i 74 kg klassen hvor den forsvarende danske mester Frederik Ekstrøm er seedet 1 og står til at møde klubkammeraten David Riber, der lidt overraskende er blevet seedet 2 i stedet for klubkammeraten Andy Nielsen der er seedet 3. Der er lagt op til en hård dyst om DM-titlen i 74 kg klassen og alt tyder på at det bliver de tre brydere der skal kæmpe om titlen.
 
I 96 kg klassen er Rune Nilsson topseedet foran klubkammeraten og den forsvarende danske mester i denne klasse Niels Esbensen. Disse to kæmper samtidig hårdt om en VM-billet i 84 kg klassen til det forestående VM i Herning.
 
Mark O. Madsen er ikke overraskende topseedet i 84 kg klassen, hvor han står til at møde Anders Sehested fra Thrott Åbyhøj i finalen. Mark O. Madsen kan med en DM-titel tangere BK Thors senior-mesterskabsrekord som pt. indehaves af Hassan Torabi og lyder på 7 DM-senior titler.
 
 
 
Mark O. Madsen har i forvejen BK Thors klubrekord når det gælder alle mesterskabstitler og her lyder rekorden på 14 DM-titler. Den bliver formentlig udbygget på lørdag.
 
Hassan Torabi der er forsvarende mester fra sidste år i 120 kg har meldt fra og kan dermed ikke forsvare sin titel fra i fjor.
 
Emil Birkshøj i 55 kg er sidste thorbryder der er finaleseedet, og han er seedet to efter Tobias Fonnesbek fra Thrott Åbyhøj. Jens Esbensen er i 84 kg desuden seedet som nr. 3.  
 
BK Thor går efter 3 DM-titler hos herrerne, og alt andet vil være en overraskelse hvis det ikke lykkedes. For første gang er kvinderne også med hos seniorerne, og her Linda Andresen favorit til at vinde 63 kg klassen.
 
Der er indledende kampe kl. 10.00 lørdag og finaler kl. 1600.
  
Kvinder
63 kg: Linda Andresen
 
Mænd
55 kg Emil Birkshøj
66 kg Torben Rasmussen
74 kg Mikkel Fog NIelsen
74 kg David Riber
74 kg Andy Nielsen
74 kg Frederik Ekstrøm
84 kg Jens Esbensen
84 kg Mark O. Madsen
96 kg Niels Esbensen
96 kg Rune Nilsson
 
 


af Mads Bang Aaen - 22.04.2009