Landsholdsbryderne med ved DM i brydning

Brydeklubben Thrott er i den kommende weekend værter for Danmarks Mesterskaberne i brydning. På herresiden stille 37 brydere til start i syv vægt klasser og seedningen er klar, det er landsholdsbryderne, der er i hver deres vægtklasse er seedet som nummer 1.

Sportschef Erik Nyblom udtaler, ”Selvfølgelig må det forventes at det er landsholdsbryderne som er seedet som nummer et ved de danske mesterskaber, men det er ikke så ligetil. Ved disse mesterskaber er specielt landsholdsbryderne ikke i deres internationale vægtklasse, hvilket godt kan spille ind, samtidig handler det også om, at mange af bryderne kender hinanden godt og specielt hinandens måde at bryde på. Det kan betyde at de greb/finter den enkelte bryder har held med mod udenlandske brydere, sandsynligvis er kendt hos deres modstander – fordi mange af dem træner sammen til daglig.

Når alt dette så er sagt, ved jeg at alle brydere sætter en ære i at vinde et DM og for deres egen selvtillid har det stor betydning at de får bevist overfor det danske brydefolk at de er den rette til at være på landsholdet.”

For første gang har Danmarks Brydeforbund valgt at dele kvinder og piger op hver for sig til DM, hvilket betyder at der ved DM for kvinder, kun er meldt otte til start.

Danmarksmesterskaberne finder sted på lørdag den 25. april fra kl. 10.00 til ca. 17.30. Man kan i dette tidsrum få mulighed for både at se Håkan Nyblom, Frederik Bjerrehus, Frederik Ekstrøm, Mark O. Madsen og Rune Nilsson i aktion.

Læs mere her

Seedning til DM 2009

55 kg

1. Tobias Fonnesbek, BK Thrott

2. Emil Birkshøj, BK Thor

3. Martin Holmenlund, FFI         

       

60 kg

1. Daniel Jensen, BK Thrott

2. Mads Laursen, BK Thrott        

3. Peter Lund, AK Frem

 

66kg

 

1. Håkan Nyblom, Herning BK

 

2. Fredrik Bjerrehuus, Herning BK

3. Dennis Jensen, BK Thrott

 

74 kg

1. Frederik Ekstrøm, BK Thor

2. David Riber, BK Thor

3. Andy Nielsen, BK Thor

 

84 kg

1. Mark O. Madsen, BK Thor

2. Anders Sehested, BK Thrott

3. Jens Esbensen, BK Thor

 

96 kg

1. Rune Nilsson, BK Thor

2. Niels Esbensen, BK Thor

3. Jesper Viholt, BK Viking

 

120 kg

1. Claus Palm, AK Heros

2. Kristian Malm, BK Viking

3. Hassan Torabi, BK Thor


af Mads Bang Aaen - 20.04.2009