Historisk DM triumf for Thrott

Favoritsejre til Tobias Fonnesbek i 55 kilo-klassen og Daniel Jensen i 60 kg-klassen. Dagens overraskelse stod Esben Fonnesbek for, ved at hive sejren hjem i vægtklassen op til 120 kg.

Esben Fonnesbek, der normalt stiller op i 96 kg, tog springet op i den tungeste vægtklasse, hvor han, til stor jubel for tilskuerne i første kamp sejrede i 3 perioder over favoritten, den førsteseedede Claus Palm, fra Frederiksværk-klubben Heros. Derefter blev det til en sejr over Anders Østergaard fra samme klub inden der var lagt op til finalen mod Kristian Malm fra Viking Frederikssund. Kampen startede tæt, men efter godt et minuts brydning kastede Throttbryderen sin modstander på fald.

Klubbens to øvrige mestre blev Tobias Fonnesbek og Daniel Jensen der ligeledes gik ubesejret igennem turneringen. Tobias Fonnesbek vandt i finalen klart over Emil Birkshøj fra Thor Nykøbing F, mens Daniel Jensen slog Martin Lorenzen fra AIR Roskilde.

Foruden de 3 mesterskaber blev det en flot sølvmedalje til kun 15-årige Anna Laursen, der ligeledes blev udtaget til de Nordiske Ungdomsmesterskaber der afvikles i Finland i maj.

Dennis Jensen, der var forsvarende mester, måtte noget skuffende tage til takke med en bronzemedalje. Der var ligeledes bronze til Emil Krogh i 60 kg, og Anders Sehested i 84 kg, der havde OL deltageren Mark O. Madsen til start.

For værterne fandtes ikke bedre måde at fejre klubbens 90-års jubilæum. Med 3 DM titler af 7 mulige, er man på højde med det hidtil bedste resultat, hvor man i 1980 vandt 4 af 10 vægtklasser.

Brydeklubbens formand Flemming Simonsen udtaler: ”Vi er utroligt glade for vores 7 medaljer og ikke mindst vores 3 mesterskaber. Vi havde nok ikke turdet håbe på 3, men at det lykkedes, skyldes brydernes hårde arbejde. Vi kunne ikke have ønsket os bedre fødselsdagsgave”


af Mads Bang Aaen - 27.04.2009