Håkan Nyblom nr. 1 ved Thor Masters

Årets Thor Masters havde 64 brydere fra seks nationer til start. Niveauet var meget tilfredsstillende og specielt bundniveauet har nok aldrig været højere.

Martin Lorenzen, AIR fik sin seniorlandsholdsdebut ved dette stævne, da han stillede op i 55 kg klassen. Martin lagde ud med en 3-3, 4-0 sejr over svenske Anders Persson. I semifinalen blev det til et klart 0-6, 0-7 nederlag til den senere vinder, Joauquin Martinez fra Spanien. I kvalkampen til bronzekampen, blev det til et 0-3, 0-4 Tobias Fonnesbek fra BK Thrott der havde tabt til Martinez i første omgang. Tobias vandt for øvrigt bronzekampen med 6-4, 2-0 over Mickael Borges fra Frankrig.

I den 14 mand stærke 60 kg klasse var Danmark repræsenteret af Håkan Nyblom fra Herning BK. I første omgang blev det til en 3-0, 2-1 sejr over Sofian Salah fra Frankrig. I kvartfinalen vandt Håkan 4-0, 1-2, 5-0 over Anders Ekstrøm fra BK Thor og i semifinalen blev det til en 6-0, 4-0 sejr over Dennis Jensen fra BK Thrott. I finalen var Håkan også klart bedre end sin modstander og vandt sikkert med 4-1, 4-0 over tyske Erik Weiss. Dennis vandt kvalkampen over Anders, men tabte bronzekampen til svenske Jesper Karlsson.

Danmarks repræsentant i 66 kg klassen, Fredrik Bjerrehuus fra Herning BK var oversidder i første omgang og gik dermed ind direkte i semifinalen, i en vægtklasse der kun havde seks mand til start. Her tabte han klart med 0-6, 0-7 til den tyske storfavorit Marcus Thätner. I bronzekampen mødte han norske Marius Thommesen og lige som i sidste weekend blev det til et knebent nederlag; nu med pointene 1-2, 1-1.

I 74 kg klassen var der også 14 mand til start. Frederik Ekstrøm, BK Thor lagde ud med et lidt overraskende nederlag til svenske Timmy Widerheim, med pointene 0-2, 5-2, 1-2. Lige så overraskende var det at Widerheim avancerede til finalen, hvilket betød at Frederik var med i kampen om bronzemedaljen igen. I første kvalifikationsomgang vandt Frederik over klubkammeraten Andy Nielsen med 3-1, 2-1 og i anden kvalkamp blev det til en 6-0, 7-0 sejr over Ricardo Gil fra Spanien. Bronzekampen mod svenske Mattias Gunter blev et meget spændende opgør, der flere gange svingede til begge sider. Frederik vandt første periode 3-0 og Mattias vandt anden periode 5-0. I tredje periode var det Frederik der var bedre med 4-1 og kunne dermed glæde sig over bronzemedaljen og samtidig sin første sejr nogensinde over Gunter.

Rune Nilsson, BK Thor repræsenterede Danmark i 84 kg klassen der havde 13 mand til start. Rune vandt første kamp med 4-0, 4-0 over Anatolij Judin fra Tyskland. I kvartfinalen blev det til en 4-1, 0-5 sejr over Anders Sehested fra BK Thrott. Semifinalekampen blev et opgør mod klubkammeraten Niels Esbensen, der i sin kvartfinale havde vundet sikkert over en spansk bryder. Niels vandt første periode 4-0, hvorefter Rune vandt de to efterfølgende perioder med pointene 4-1, 3-1. I finalen mod Denni Lipic startede Rune bedst og vandt første periode 2-2 men herefter var Lipic den bedre og vandt de to sidste perioder 4-0.

Landsholdet havde ingen til start i de to tunge vægtklasser og i 96 kg klassen var der kun to mand til start. Her var svenske Schön bedre end tyske Linke, hvorimod 120 kg klassen havde syv mand til start og blev vundet af svenske Jalmar Sjöberg.

Bryderne fra Norge rejste til Farum direkte efter stævnet, hvor de skal træne de næste fire dage.