Nanna Hyllegaard Pedersen stopper sin brydekarriere

Brydeklubben Thors 21 årige kvindebryder Nanna Hyllegaard Pedersen stopper sin aktive karriere som bryder, efter godt 15 år i den stærkt mandsdominerede sport.
 
Danmarks bedste kvindebryder igennem mange år har valgt at indstille karriereren, en beslutning som har været en lang og tung beslutning.
 
Den primære årsag til at Nanna Hyllegaard Pedersen stopper er flere ting. Vilkårene som kvindebryder i Danmark er svære, og da det heller ikke er lykkedes thorbryderen at opnå Team-Danmark støtte, og med udsigten til at denne støtte er langt væk, kombineret med  længervarige rygproblemer har Nanna Hyllegaard Pedesen taget den endelige beslutning om at stoppe.
 
Nanna Hyllegaard Pedersens sidste kamp blev derfor den kamp hun havde ved VM i Herning for godt 1½ måned siden, hvor hun tabte til en tunesisk bryder i første runde.  For Nanna Hyllegaard Pedersen var VM-stævnet den største sportslige oplevelse i hendes karriere, og selvom det kun blev til en kamp, så var det en fantastisk oplevelse med en kæmpe-opbakning, og med den positive oplevelse, vil Thorpigen gerne slutte sin karriere nu.
 
Nanna Hyllegaard Pedersen sætter dermed punktum for en karrierre, der har budt på flere flotte resultater heriblandt det at blive nordisk ungdomsmester i 2004 og 2005. Det bedste internationale resultat var en 4. plads ved EM for ungdom i 2004, hvor Nanna Hyllegaard Pedersen var millimeter fra at vinde bronze. Nanna Hyllegaard Pedersen har endvidere været kåret som årets pigebryder i Danmark 6 gange.
 
Den evige seriøse thorpige har ofret meget tid og kræfter på sin karriere, og var for et par år  siden 1½ år i nordsverige for at dygtiggøre sig som bryder, inden hun i slutningen af  2007 vendte tilbage til Nykøbing F, for at gå på SOSU og Sportscollege Lolland-Falster.
 
Nanna Hyllegaard Pedersen har netop afsluttet den pædagogiske grunduddannelse på SOSU, og starter den 1. februar 2010 en uddannelse som pædagog i Nykøbing Falster.
 
I BK Thor er der fuld forståelse Nanna Hyllegaard Pedersens beslutning. I dag har en "rigtig" thorbryder afsluttet sin karriere. Ikke nok med at hun altid har været super-seriøs som brydere, så har hun altid haft "Thor-ånden" - og har også bidraget med rigtige mange positive ting til klublivet i BK Thor.
 
I BK Thor ved vi godt at Nanna har brug for en pause i brydesporten, men vi håber på længere sigt, at vi kan få lov til at få glæde at Nanna´s store sportslige som menneskelige evner.
 
 
Med sportslig hilsen
 
Morten Ahlefeldt Hansen
formand - BK Thor


af Morten Ahlefeldt Hansen - 16.11.2009