Hermod Horsens Campen

Hermod Horsens Campen 2009, 23-25. okt.

Hermod Horsens Brydeklub havde også i år, i samarbejde med Danmarks Brydeforbund, indbudt til camp. Campen afholdes for 3. gang og målgruppen var brydere i level I-III.

96 brydere og omkring 50 trænere og forældre, fra 13 klubber, var med.

De fleste ankom fredag aften for at finde indkvartering på Lundagerskolen, der med et stort fællesrum og køkken gav gode rammer.

Efter indkvartering var der almen hygge og samvær med et let aftens måltid.

Lørdag morgen stødte der yderligere forventningsfulde brydere til og kl. 10.00 blev der budt velkommen til campen, med præsentation af aktivitetsprogram.

Konceptet var lig sidste camp i Nykøbing Falster, det virkede rigtig godt, så der behøvede kun justeringer.

Der blev lagt hårdt ud fra starten med solid opvarmning, hvorefter de mange brydere blev delt i 4 grupper -2 level I, en level II og en level III.

I træningspas af 45-50 min. skulle hver gruppe nu igennem 4 stationer. To før frokost og to efter. En station med kamplege og par øvelser, en bestående af teknik og situations kampe. En station bestående af en forhindringsbane med udfordringer for alle levels. Ved sidste station kunne bryderne gå op til Danmarks Brydeforbunds mærker. Henholdsvis motorik mærket, bronze og sølv mærket. I Nykøbing Falster i marts måned blev dette introduceret med bronze mærket og ved den lejlighed var der flere der bestod prøven, mens andre måtte hjem og træne ekstra på øvelserne.

Siden er der blevet lavet et motorikmærke som nu er det det første mærke bryderne skal bestå for at gå videre til bronze, sølv og guld mærket. Det betød at alle på campen lige skulle igennem motorik mærket før de kunne forsøge sig med de noget svære mærker. Mange forsøgte sig også denne gang med bronze mærket. 63 og af dem var der 20 der bestod. Der var 18 på campen der havde taget bronze mærke sidst, de var friske og tog udfordringen op med sølv mærket. Tydeligt at kravene for dette mærke var væsentlig svære, seks brydere tog sølv mærket. Klubberne får besked omkring de anmærkninger der var hos bryderne så de mere specifik ved hvad der skal trænes, men husk at holde alle øvelser ved lige.

Frem mod næste camp bliver det nemmere for alle, der er snart et hæfte klar med alle øvelserne, med tegninger til. Derudover en DVD med øvelserne så de kan ses live.

Hatten af for alle bryderne, de kastede sig ud i programmet med højt humør og god energi og gik koncentreret til opgaven med prøverne..

Om aftenen var der arrangeret mørke-orienteringsløb med GPS og da energiniveauet var steget mærkbart efter indtagelse af aftensmaden, begav de fleste af bryderne sig ud i den mørke råkolde aften.

Aftenen sluttede af med film, snolder og sodavand og kl. 23.00 var de fleste gået omkuld i soveposerne, helt færdige af dagens udfoldelser.

Mens bryderne gik mørke orientering med Gps blev nogen af os lidt klogere på idrætsskader.

19, deltog i træner 1 modulet ”idrætsskader – nej tak”. Et tre timers idrætsteoretisk modul med DIF instruktør.

Vi havde desværre måtte aflyse det tidligere pga. for få deltager. Det var oplagt at prøve det af på campen og det viste sig at være en god ide.

Søndag forsatte programmet med opvarmning og derefter ”Brydning fra alle verdenshjørner”. Opdelt i 12 hold, tre puljer af fire, fordeltes bryderne på tre ringe og der blev dystet i Græsk-romersk, fristil og sumo brydning, for fuld udblæsning.

Campen sluttede med frokost, overrækkelse af medalje for deltagelse, samt motorikmærke. Derefter var der overrækkelse af teknikmærker.

Det forlyder fra mange, at det havde været en rigtig god, sjov og lærerig weekend.

Fantastisk med så mange forældre og trænere der bakkede op og løftede i flok. OG der skal lyde, ET STORT TAK til Hermod Horsens for en rigtig god camp.

Vi er nu oppe på tre afholdte camps af denne art, konceptet er super, ser frem til næste gang ved Lille Bjørne Campen i marts 2010.

Palle Nielsen, BK


af Palle Nielsen - 01.10.2009