Håkan Nyblom nr. 3 i Klippan

Det blev kun til en enkelt medalje for det danske hold ved Cup Klippan i weekenden.


Debuten på seniorlandholdet blev ikke helt hvad Tobias Fonnesbek, BK Thrott havde håbet på. I 55 kg klassen var der indvejet 5 brydere, hvilket garanterede Tobias fire kampe. Han lagde ud mod svenske Emil Sundberg og tabte 1-4, 1-4. Desværre skadede Tobias armen lidt i denne kamp, og for sikkerheds skyld valgte vi at trække Tobias fra stævnet, hvorfor det kun blev til den ene kamp.

Anders Ekstøm, BK Thor forsvarede de danske farver i 60 kg klassen, der havde 13 deltagere. Efter at have været oversidderr i første omgang, lagde Anders ud med et 0-3, 0-3 pointnederlag til den svenske landsholdmand, Frunze Harutyunyan. Herefter blev det til en 0-3, 2-1, 4-2 pointsejr over Jussi-Pekka Niemistö fra Finland, efterfulgt af en klar pointsejr over en svensk bryder. Desværre for Anders så vandt Niemistö over Harutyunyan, hvilket betød at der skulle tælles kvalifikationspoint for at finde ud af, hvem der skulle bryde bronzekamp og finale. Her havde Anders færrest, hvorfor svenskeren avancerede til bronzekampen og finnen til finalen – som han vandt!

I 66 kg klassen havde Danmark to deltagere. Fredrik Bjerrehuus, Herning BK tabte sin første kamp 1-2, 1-1 til norske Marius Thommesen og røg ud af turneringen i anden omgang, da han efter en god start på kampen, dummede sig og tabte på fald til en svensk bryder.
I den anden pulje lagde Håkan Nyblom, Herning BK ud med en 6-0, 4-2 sejr over en svensk bryder. Håkan var oversidder i anden omgang og mødte i tredje omgang svenske Vahan Juharyan, der vandt kampen med 5-0, 0-2, 1-1. I fjerde omgang blev det til en 4-0, 5-1 sejr over en svensk bryder og i den sidste omgang blev det til en 1-4, 3-1, 2-1 sejr over endnu en svensk bryder. Bronzekampen blev den letteste, da norske Thommesen gav WO, på grund af skade.

74 kg klassen havde hele 24 mand til start. Her lagde Frederik Ekstøm, BK Thor ud med en 2-2, 1-1 sejr over en svensk bryder. I anden omgang blev det til en 2-1, 1-1 sejr over endnu en svensk bryder. I tredje omgang var der danskermøde, da Frederik mødte klubkammeraten Andy Nielsen der også havde taget turen til Klippan. Heller ikke i denne kamp blev der ”ruttet” med pointene. Frederik vandt kampen 1-1, 1-1, 2-2 og sendt dermed Andy ud af turneringen da han forud for denne kamp havde en sejr og et nederlag. Frederiks sad over i omgang fire, hvorefter det blev til en klar 4-0, 6-0 sejr over Erkki Alak fra Estland. I puljefinalen blev det til et 1-1, 1-1, 1-1 nederlag til en svensk bryder og i bronzekampen tabte Frederik med 2-4, 0-2 til svenske Mattias Gunther.

Rune Nilsson, BK Thor stillede op i 96 kg klassen, hvor der var 11 mand til start. Rune lagde ud med en 4-2, 6-0 sejr over en svensk bryder, hvorefter det blev til et 0-3, 0-3 nederlag til Heiki Nabi fra Estland. I tredje omgang var turneringen slut for Runes del, da han tabte på fald i anden periode til svenske Fredrik Schön.

Direkte efter stævnet drog Jarek, Håkan, Frederik og Rune videre til Ljungbyhed, hvor de sammen med det svenske, norske og estiske landshold skal træne til og med torsdag middag.

Søndag formiddag blev der afholdt møde med Benni Ljungbäck, der i år skal fungere som ”konsulent” for det danske landshold. Benni skal være ”sparringspartner” for landstræneren, fortrinsvis vedrørende det tekniske og taktiske oplæg. Meningen er at Benni deltager til udvalgte stævner og træningsdage sammen med landsholdet. Vi er glade for at kunne hilse Benni velkommen tilbage til dansk brydning!

 


Frederik og Andy havde et tæt opgør i 74 kg klassen


af Erik Nyblom - 25.01.2009