Brydebrag i Nykøbing Falster hallen

Godt 80 brydere fra 6 nationer klar til 7. udgave af BK Thors internationale Thor-Masters 2009

Brydeklubben Thor er lørdag den 31. januar 2009,værter for den 7. udgave af den internationale brydeturnering "Thor-Masters" i Nykøbing Falster hallen, der i år slår alle rekorder med godt 80 tilmeldte brydere fra 6 nationer, som er Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig og Spanien.

Aldrig har stævnet der i år er en del af grand-prix serien Nordic Grand-Prix, været så stærkt besat som det er i år, og hele se 6 nationer stiller til start, hvoraf Sverige, Norge, Spanien og Danmark stiller med med landshold.

På det danske landshold er der to thorbrydere med i den danske trup, som er Frederik Ekstrøm i 74 kg og Rune Nilsson i 84 kg. På det danske landshold stiller blandt andet også EM broncevinderen fra 2008 Håkan Nyblom fra Herning. De øvrige danske deltagere på det danske landshold er Frederik Bjerrehus, Herning BK i 66 kg og Martin Lorentzen fra Roskilde i 55 kg. Sidstnævnte brydere går begge på Sportscollege Lolland-Falster

Der er lagt op til et brag af et Thor-Masters, hvor der er en samlet præmiesum på kr. 25000, og erhvervslivet har igen været helt forrygende, og har bakket Thor-Masters meget flot op.

BK Thor stiller op med flere gode navne, men mangler desværre sin helt store stjerne Mark O. Madsen - der skal bryde afgørende finalekamp for sit tyske hold 1. Lückenwalder SC i den tyske bundesliga lørdag aften.

BK Thor har i år måtte rykke datoen i stævnekalenderen, og det rammer altså ind i bundesliga-finalen. Det kommer så ikke til at ske igen, da vi selvfølgelig ikke vil undvære Mark O. Madsen ved Thor-Masters.

BK Thors absolut største medaljehåb ved Thor-Masters bliver derfor i 84 kg klassen, hvor Niels Esbensen sammen med Frederik Ekstrøm der stiller op for Danmarks Brydeforbund spås de største chancer for en finaleplads. Niels Esbensen kommer med en dugfrisk 1. plads fra den internationale turnering Kolding cup i Kolding for 14 dage siden. Men der skulle også være god medaljechancer til Anders Ekstrøm i 60 kg og Andy Nielsen i 74 kg på en god dag.

BK Thors øvrige deltagere ved Thor-Masters er Emil Birkshøj i 55 kg samt Mikkel Fog Nielsen og David Riber i 74 kg.

Der er indledende runder ved Thor-Masters 2009 fra kl. 0945 og kl. 1500 er der broncekampe, inden der kl. 1600 bydes op til et brag af et finaleshow kl. 1600 med masser af show og brydning. Ved finalestævnet kl. 1600 kårer Danmarks Brydeforbund samtidig årets bryder i Danmark 2008.

Der kan fås mere info på BK Thors hjemmeside på www.bkthor.dkhvor det også er muligt at se deltagerlisten.


af Mads Bang Aaen - 27.01.2009