Nordisk ungdomsturnering 2008

Dansk brydning havde i weekenden to hold til start ved den traditionsrige nordiske ungdomsturnering der foregik i svenske Bjuv. Begge de danske hold som var
Team Jylland og Team Sjælland gjorde en ganske god figur, og selvom det ikke blev det til samlede topplaceringer, så var der masser af positive elementer for begge hold.
 
Med til historien skal det også nævnes, at begge hold blev stærkt ramt af skader, og i den sidste kamp mellem Team Jylland og Team Sjælland var der kun fire reelle kampe. Denne kamp endte iøvrigt uafgjort.  Problematikken omkring brug af reserver var også til stor diskussion ved turneringen, og det var ved årets turnering ikke tilladt at bruge reserver. Det arbejdes der dog stærkt på at ændre, ligesom terminen for stævnet skal flyttes da turneringen ligger for tidligt på sæsonen.
 
Team Sjælland blev nr. 5 mens Team Jylland blev nr. 8 i turneringen. Martin Lorentzen fra AIR Roskilde blev bedste bryder for Team Sjælland og blev samtidig klassevinder i 54 kg klassen. Kasper Nielsen fra Alsia Sønderborg bedste Team Jylland bryder i 46 kg klassen med en 3. plads.  Næste års turnering skal afvikles i Jylland. Dog er datoen for stævnet endnu ikke fundet.
 
Der skal lyde en stor tak til udviklingsudvalget for støtten til turneringen.
 
Med sportslig hilsen
 
Morten Ahlefeldt Hansen


af Mads Bang Aaen - 17.09.2008