Brydning på skoleskemaet

Interessen for brydning ude på skolerne er støt stigende. Vi mærker det eksempelvis gennem interessen for at deltage i sundhedsstyrelsen Getmovin kampagne hvor brydning igen i år er på programmet. Sidste år blev det til 15 arrangementer, i år bliver det 17 getmovin arrangementer rundt i landet.

Vi har fået over det dobbelte antal henvendelser og haft det positive problem at vi måtte sige ”desværre” til mange dem.

Kampagnen kører i uge 41, vi tyvstarter i dag på Risbjergskolen i Hvidovre

På Stavnsholt skolen, i Farum, har landsholdsbryder Rune Nilsson fra Thor N, vikarieret i et par år. Det var selvfølgelig oplagt at Rune trænede brydning med nogle af børnene og de var vilde med det. Det fik skolen til at oprette et valgfag for 8-9 klasser i brydning. Nok som den første folkeskole Danmark.

Ret vildt”, som Rune udtrykker det og vel også lidt optimistisk, da det kan være en gruppe der er svær at aktivere. Men ikke desto mindre er der indtil videre 22 tilmeldte både drenge og piger. Det er da kanon. Nu er det normalt ikke en alders grupper vi bruger så meget krudt på, når det handler om rekruttering, men måske overser vi at brydning også er et kanon motions tilbud. Andre kampsports slår på dette og hverver medlemmer på det.

Nu har Stavnsholt skolen jo en kanon ressource i Rune, men vores påstand er at dette kan lade sig gøre på alle skoler hvor der er en Idrætslærer med interesse for kampsport. Vi har med vores nye ”brydeskole hæfte” gjort det nemt at komme i gang med at træne brydning. Lige nu køre der et kursus forløb i AK Frem Randers for skolelærer.

Gennem projekt ”mere og bedre idræt” i København, har fire skoler valgt at få et brydekursus for lærer.

Når i, ude i klubberne har skoler eller Sfo’er nede i klubberne så stil krav om / sørg for at deres lærer og pædagoger er aktive og dermed også får undervisning. Sørg for at de får det nye brydeskole hæfte.

Brydeskole hæftet kan downloades via hjemmesiden under brydningens ABC / brydeskole materiale, hvor der også er andre ting til inspiration. Alle klubberne har også fået det pr. mail, derudover har jeg fået trykt nogle som løbende deles ud når jeg kommer rundt.

Det samme kan i gøre når forældre viser interesse og kommer til at sige at det er en fed sport.

Hallo min ven, det er nemt at blive træner i brydning, et hæfte og et par prøvetimer så er du i gang.

Rune Nilsson og Palle Nielsen

af Palle Nielsen - 30.09.2008