Alex Børger er stille sovet ind

Mandag den 22. september 2008 sov Alex stille ind i sit hjem 69 år gammel. Alex var en af tressernes store brydere, skønt han var lille af højde. Som fluevægter for CIK, kæmpede han mange kampe, og var et stort ikon på Christianshavn.
Han blev dansk mester i 52 kg. syv gange, fem gange ved NM senior og 5 gange ved hæderkronede Klippan Cup. Alex nåede 16 landskampe, vandt de 8 og brydede 5 uafgjort, mens det kun blev til 3 nederlag. Han snuppede næsten altid landsholdspladsen fra Jørgen Chr. Jensen, Husum, i nogle drabelige macther i et fyldt Idrætshuset på Gunner Nu’s Plads.
Han har også deltaget internationalt, blandt andet deltog Alex ved OL i Mexico. Her vandt han ingen medalje til Danmark, men til gengæld fik har mange danske seere til at smile, da han ved banecykel konkurrencerne pludselig drønede rundt på cykelbanen midt under transmissionen. Alex var en stor spasmager, der aldrig svigtede sine rødder. CIK glemte heller ikke at påskønne hans store indsats da helbredet svigtede. De sørgede for at Alex altid var med og jeg er sikker på han vil blive savnet i CIK.

Ære være hans minde

Allan Bo Jakobsen


af Erik Nyblom - 23.09.2008