Troels nr. 13 i Kosice

Troels Birkshøj,  BK Thor endte på en placering som nr. 13 ved europamesterskaberne for juniorer, der blev arrangeret i den slovenske by Kosice.

Troels, der som eneste danske bryder stillede op til dette mesterskab, trak nr. 17 i lodtrækningen i forbindelse med invejningen i 60 kg klassen. Det betød at han i kvalifikationsomgangen skulle møde Vasile Chetrari fra Moldova. Troels vandt første periode 3-0 men tabte næste periode 1-2, hvorfor bryderne skulle ud i en tredje og altafgørende periode. Her var det Troels der vandt lodtrækningen efter at det stående minut endte 0-0 og da ingen af bryderne scorede point i parterren, var det Troels der gik videre.

I 1/8 finalen stod Troels overfor Mevlut Arik fra Tyrkiet. Denne var klart bedre og vandt begge perioder klart på point. Da Arik tabte kvartfinalekampen, blev det ikke til mere end to kampe for Troels ved dette EM. Troels var mesterskabsdebutant og har nu to år mere i juniorrækken, hvor han har mulighed for at forsøge at forbedre årets placeringen som nr. 13.

 

 


af Erik Nyblom - 18.07.2008