To nordiske mestre

Mark O. Madsen levede op til forventningerne, da han lørdag eftermiddag vandt den 8 mand stærke 74 kg vægtklasse i norske Kolbotn ved de nordiske mesterskaber.
Mark lagde ud med en sikker sejr på fald over John San Pedro fra Sverige. I semifinalen mødte han Robert Rosengren fra Sverige og vandt sikkert i to perioder med pointene 7-1, 6-1.
Finalen mod finske Henri Välimäki lignede kvartfinalesejren over San Pedro. Første periode blev vundet på point, men i anden periode blev modstanderen lagt i fald, efter et vel udført ”hoved i klemme”.

Danmark stillede med to mand i 60 kg klassen, men desværre blev der ikke til medaljer til hverken Dennis eller Daniel Jensen. Begge tabte til de tre øvrige brydere i klassen og Dennis endte på fjerdepladsen, efter at han vandt den indbyrdes kamp mellem danskerne.

Frederik Ekström forsatte de gode takter fra Tjekkiet og vandt begge sine kampe i 66 kg klassen. Frederik mødte Stig Andre Berge fra Norge i sin første kamp og vandt den tætte kamp 1-1, 0-3, 1-1 og mødte herefter endnu en nordmand. Med en 3-0, 7-0 sejr over norske Rasmus Tjørstad, vandt Frederik sit første nordiske mesterskab.

I 84 kg klassen blev det kun til en enkelt kamp for Rune Nilsson, der tabte kvartfinalekampen til finske Hannu-Pekka Kattelmäki med pointene 1-2, 1-1.

Landstræneren, Anders og Mark flyver direkte fra Oslo til Gdansk, for at deltage til en international træningssamling, indtil den 24. juli.


af Erik Nyblom - 12.07.2008