Optakt til nordiske mesterskaber

I weekenden afholdes de Nordiske Mesterskaber i brydning i Oslo. For et af Danmarks største medaljehåb til sommerens OL, Mark O. Madsen, er mesterskaberne sidste konkurrence inden han d. 13. august indtager madrassen i Beijing, til sit første OL. For Mark bliver mesterskabet en god lejlighed til at teste formen en sidste gang inden det går løs til OL samt til at se om den lille skade, der forhindrede Mark i at bryde semifinalen ved det store Grandprix stævne for en måned siden i Ukraine, er helt væk.

Danmarks anden OL bryder Anders Nyblom har valgt at springe de Nordiske Mesterskaber over i år, for at spare sin krop til han d. 12. august ligeledes skal bryde til sit første OL.

Til mesterskaberne stiller Danmark ligeledes med Rune Nilsson i 84 kg., Dennis og Daniel Jensen i 60 kg., og Frederik Ekstrøm i 66 kg., der i forårets to OL kvalstævner gjorde en flot i figur, og vidste at han kunne blive et godt kort til VM på hjemmebane næste år.

EM bronzevinderen Håkan Nyblom har, efter den missede OL billet, holdt en lille pause fra brydetræningen, hvorfor han springer de Nordiske Mesterskabet over. Håkans brydepause stopper dog på mandag, hvor han tager med Anders og Mark på den næstsidste træningslejr i Polen inden OL. Håkan vil fra nu af og hele vejen frem til Beijing fungere som sparringspartner for Anders, og dermed er rollerne fra fire år siden byttet rundt, da det der var Anders, der agerede sparringspartner for Håkan ved OL i Athen.

Sportschef Erik Nyblom udtaler: ”Det Nordiske mesterskab ligger som regel en god måned før VM og bliver derfor brugt i forberedelserne, hvilket garanterer en høj kvalitet. I år er der dog en lidt speciel situation, da der ikke er mange brydere fra Norden der skal med til OL i Beijing.
For Mark er det et godt afbræk i den hårde træning, hvorimod det er et af årets vigtigere stævner for de øvrige danske deltagere. Her har de mulighed for at måle sig med andre fremtidsbrydere fra resten af Norden. Vore gutter har trænet godt så det bliver da lidt spændende at se om de har gjort større fremskridt end modstanderne

Fakta

Sted: Oslo

Fredag: Indvejning og lodtrækning.

Lørdag: Indledende kampe fra Kl.10.00 og finaler fra kl. 16.00.

Ønskes yderlige kommentarer, kan de fås hos; Sportschef Erik Nyblom +45 2246 7929


af Mads Bang Aaen - 11.07.2008