Helt fantastisk support til de danske brydere under OL

Når Anders Nyblom tirsdag den 12. august og Mark O. Madsen onsdag den 13. august går ind på madrassen ved OL i Beijing til deres første af forhåbentlig fire – fem kampe, altså til de står med medaljen om halsen, så bliver de ikke alene danskere i arenaen.  

Hele 60 supportere fra forskellige klubber har lavet et godt hug i spareskillingerne for at bære bryderne frem til et top resultat. Derudover vil der være ca. 10 DB delegerede + andre danskere der bare ikke vil gå glip at dette.

Det hele startede allerede før VM 2007, hvor undertegnede, breddekonsulent Palle Nielsen af DB formand Allan Jakobsen blev opfordret til at arrangerer en OL tur. De første interesserede meldte sig allerede til turen før VM og efter VM var interessen ufattelig. Jeg fik hurtigt assistance fra Amir Lavasani som jeg havde fornøjelsen at rejse sammen med til VM i Baku. Til dem der endnu ikke kender ham endnu, så er Amir 32 år bosiddende med sin kæreste på Nørrebro i København. Opfatter sig selv som dansk, men har baggrund i brydesportens moderland Iran. Dedikeret brydefan, godt opdateret omkring international brydning. Nyt medlem i udviklingsudvalget, hvor vi glæder os til de tanker og visioner han har omkring dansk brydning. Uvurderlig hjælp for at denne tur kunne blive til noget og ikke mindst til en fornuftig pris. Ved siden af brydesporten bliver der tid til arbejdet som farmaceut, pt. på Lyngby apotek.

Processen har ikke været helt nem og har budt på frustrationer undervejs. Faktisk fra start, da udsigten til billetter til brydearenaen, efter pressemeddelelse fra DIF, så meget sort ud. Overskriften lød; Der bliver ikke mange dannebrog at se ved OL i Beijing. Hvad bildte de kineser sig ind. Sælge de fleste billetter til sig selv. Men brydefolket giver ikke op og man indbetalte penge til billetter hos et finsk rejse bureau, støvet op af sportschef Erik Nyblom. De kunne dog ikke garantere noget, så var det bare at vente. Der blev i mellem tiden prøvet andre forbindelser uden held. Når jeg siger vi aldrig giver op. må jeg indrømme at jeg selv tvivlede meget på et tidspunkt, meldte ud til familien, at vi skulle finde på noget andet til sommer. Amir og Erik, ukuelige optimister var dog med til at holde fanen høj og en opringning omkring den 1. maj, fra Erik, med en bekræftelse på næsten alle de billetter vi havde satset på, føltes som en åbenbaring. Alle billetter på nær 22 stk. var i hus. På det tidspunkt havde Amir skaffet flybilletter, som vi endda havde fået lov til at skippe i tilfælde af no’go’, uden beregning. Amir fandt også frem til en særdeles god overnatnings mulighed. De danske brydefans bliver samlet i et lejlighedskompleks bygget til OL ganske tæt på brydearenaen. De sidste 22 billetter kom i hus via et agentur, hvor brydefolket på solidarisk vis delte udgifterne til de noget dyre billetter. Så torsdag den 7. aug. kommer Kastrup lufthavn på en prøve, når de første 45 brydefans samles til afgang 13.20 mod Beijing via Istanbul, dagene efter følger de sidste trop.

Og den 12. og den 13. aug. tør jeg godt love at kineserne ikke vil fatte hvad der rammer dem, når brydefolket trodser alle pressemeddelelser og invaderer hallen i Beijing,med farve skalaen rød og hvid i form af et hav af dannebrogsflag, ens T-shirt sponsoreret af Danmarks Brydeforbund, humør der kan få selv den mest system tro kineser til at synge med og ikke mindst en ukuelig tro på medaljer. Vi ved at vores brydere er blandt de bedste i verden, vi ved at de på dagen kan tage medaljer, vi er ikke bekymret, fordi forberedelserne ikke lige har været optimale, vi ved vi kommer til at gøre en forskel og den skal nok give det sidste nyk til vore brydere.

Det bliver fantastisk, det bliver historiskJ Som en lille appetit vækker, opfordres i til lige at lægge vejen forbi dette link, sat sammen af Amir.

Af Brydefan Palle Nielsen


af Mads Bang Aaen - 31.07.2008