Sommerens internationale mesterskaber

I juni og juli arrangeres der mesterskaber for ungdommer (op til 17 år) og for juniorer (op til 20 år).

Sommerens første mesterskab er europamesterskabet for ungdommer (Cadetter), der i år afvikles i Daugavpils i Letland i perioden 24.-29. juni. Følgende brydere repræsenterer Danmark ved dette mesterskab:

56 kg Linda Andresen, BK Thor

50 kg Martin Lorenzen, AIR
54 kg Tobias Fonnesbek, BK Thrott
58 kg Bo S. Bonde, BK Thor
63 kg Frederik F. Nielsen, BK Thor
Thor H. Pedersen og Szymon Kogut fungerer som trænere for holdet og Erik Poulsen deltager som dommer ved mesterskabet. Thor og Linda drager af sted tirsdag den 24. juni og resten af holdet rejser to dage senere. Linda vejer ind den 25. juni og bryder den 26.
Den 27. juni er der indvejning for Martin og Bo – der begge bryder den 28. juni. Tobias og Frederik vejer ind den 28. og skal begge i kamp den 29. juni.


Junior EM

Danmark stiller med to mand til dette mesterskab, der arrangeres i Kosice i Slovakiet, den 15.-20. juli:

55 kg Anders Ekström, BK Thor
60 kg Troels Birkshøj, BK Thor
Trænere: Szymon & Thor
Holdet flyver til Kosice den 15. juli og Anders er første dansker i ilden, da han vejer ind den 16. og bryder den 17. Troels går i gang en dag senere.


Junior VM
Mesterskaberne ligger alt for tæt på hinanden i år – det skyldes delvist OL, fortæller FILA. Verdensmesterskaberne for juniorer bliver i år afholdt i Istanbul, Tyrkiet fra den 29. juli til den 3. august. Vi stiller også med to brydere til dette mesterskab:

60 kg Fredrik Bjerrehuus, Herning BK

51 kg Nanna H. Pedersen, BK Thor
Thor og Szymon tager begge med til Istanbul, ligesom Nannas træner, Gabor Kantor. Mesterskabet starter med den græsk-romerske brydning – med invejning for bryderne i 50, 60, 74 og 96 kg klasserne den 28. juli. Disse brydere skal på madrassen dagen efter. Nanna vejer ind den 30. juli og skal forsøge forbedre 7. pladsen fra sidste års VM, den 31. juli.


af Erik Nyblom - 23.06.2008