Martin nr. 5 i Daugavpils

Martin Lorenzen, AIR sørgede for den, indtil videre, bedste danske placering ved årets EM for ungdommer, ved at blive nr. 5 i 50 kg klassen.

Der var indvejet 22 brydere og da Martin trak nr. 5 i lodtrækningen i forbindelse med indvejningen, blev han stillet mod Rudov fra Ukraine i første omgang. Her tabte Martin første periode 3-4, men kom godt igen og vandt de to næste med henholdsvis 3-2 og 1-1.

I kvartfinalen tabte han klart med 0-6, 0-6 til en bryder fra Rusland, men da denne avancerede til finalen, trådte Martin ind i turneringen igen. Martin møder herefter en bryder fra Østrig og vinder kampen med 7-3, 3-0 og er dermed klar til bronzekampen. Her bliver det dog til et nederlag med pointene 0-4, 0-6 til en bryder fra Aserbajdsjan og en placering som nr. 5. Russeren vinder for øvrigt vægtklassen og har nu to UEM guld på stribe!

Dagens anden dansker på madrassen var Bo S. Bonde fra BK Thor, der stillede op i den 25 mand store 58 kg klasse. Han møder en bryder fra Letland i kvalifikationsomgangen og vinder på fald i anden periode, efter at have vundet første 6-3 og ført 4-0 i anden periode. I kvartfinalen møder Bo en stærk bryder fra Tyrkiet der vinder kampen på fald og Bo skader sig lidt i denne situation. Da tyrkeren senere avancerer til finalen, træder også Bo ind i turneringen igen. Desværre bliver repechage kampen endestationen for Bo, da han taber 0-6, 0-4 til en Hviderussisk bryder. En vunden kamp og to tabte giver en placering omkring ”midterstregen”.

I morgen lørdag, er det Tobias Fonnesbek, BK Thrott og Frederik F. Nielsen der skal forsvare de danske farver i Letland.


af Erik Nyblom - 28.06.2008