Frederik vandt Prag GP

Frederik Ekström, BK Thor viste opadgående formkurve, da han i den tjekkiske hovedstad, Prag vandt 66 kg klassen. Stævnet blev afviklet med fire vægtklasser for damer og fire vægtklasser for herrer (60, 66, 84 og 120 kg). Turneringen for herrer havde samlet 32 deltagere fra 7 nationer.

I 66 kg klassen var der otte indvejede brydere. Her startede Frederik med at besejre Kose Osman fra Tyrkiet med 1-1, 5-4, 2-1 i kvartfinalen. I semifinalen blev det til en flot faldsejr over Korpasi Balint fra Ungarn i anden periode, efter at have vundet den første 1-1 og ført 5-0 i den anden.
I finalen mødte han Karel Hanak fra Tjekkiet og her var det også Frederik der var den der lagde den bedste taktik og vandt 2-2, 1-1.

Rune Nilsson, BK Thor stillede op i 84 kg klassen, hvor der var indvejet 14 deltagere. Det blev dog kun til en enkelt kamp, da Rune lidt dumt tabte 3-5, 1-2 til Petr Novak fra Tjekkiet, der blev slået ud i næste omgang.


af Erik Nyblom - 28.06.2008