BK Thor på museum

Til trods for at Brydeklubben Thor i en alder af snart 98 år lever i bedste velgående, så er Nykøbingklubben netop havnet på museum, ihvertfald de næste 3 måneder.
 
Det lokale museum i Nykøbing Falster - Guldborgsund museum (det tidligere Falsters minder) indvidede mandag den 16. juni 2008 en ny særudstilling med titlen "sundt, sjovt og socialt".
 
Udstilingen varer det næste 1½ år, og der bliver taget udgangspunkt i de lokale idrætsforeninger. Brydeklubben Thor er blevet udvalgt som den første udstiller, specielt på grund af, at det er OL-år, og at Mark O. Madsen skal deltage ved netop OL i år. På udstillingen kan der blandt andet ses BK Thors første forhandlingsprotokol, Otto Boesens VM broncemedalje fra 1922, og billeder fra Peter Madsens OL-deltagelse i 1936. Den eneste Thorbryder der foreløbig har været i aktion ved et OL.
 
Der er også billeder af den kommende deltager Mark O. Madsen - ligesom der også er sat fokus på "det stærke ungdomsarbejde" som der står om BK Thor i udstillingen.
 
Udstillingen er åben fra mandag til lørdag frem til den 15. september 2008, hvis man vel og mærke vil se BK Thor som udstiller. Museet ligger på Langgade 2 i Nykøbing Falster.  Udstillingen blev ved indvielsen åbnet af kulturborgmester Poul-Henrik Pedersen, og Thor Hyllegaard Pedersen samt Morten Ahlefeldt Hansen var tilstede ved åbningen.
 
Der kan læses mere om udstillingen på www.guldmus.dk


af Mads Bang Aaen - 18.06.2008