Aros OL

Århus Kommune ønsker at sende byens OL-deltagere af sted med manér og hædre de utallige idrætsfolk fra Århus, der har udmærket sig som eliteidrætsudøver blandt andet ved at vinde mesterskaber.

Arrangementet løber af stablen den 12. juni og er et åbent udendørs arrangement foran Musikhuset, hvor børn, unge og barnlige sjæle kan afprøve OL- discipliner, deltage i konkurrencer, vinde flotte præmier, møde OL-deltagere og eliteidrætsudøvere.

Arosfame.dk er et digitalt arkiv, hvor registreringen af idrætspræstationer (DM, EM, VM & OL) af århusianske udøvere samles på ét sted. Arosfame.dk lanceres den 12. juni som en del af festlighederne foran Musikhuset.

På dagen bliver der taget forskud på OL, da pladsen foran Musikhuset og Kulturhus Århus inddeles i en række mindre kamparenaer, hvor man kan afprøve OL-discipliner. Hele eftermiddagen vil man kunne prøve brydning, inden det afsluttes med en opvisning.

En række århusianske sportsklubber stiller trænere og udøvere til rådighed, så der både er en kyndig instruktion og repræsentanter fra byens idrætsliv til at fortælle om de enkelte idrætsgrene. Alt i alt er 20 idrætsgrene repræsenteret foran Musikhuset blandt andet håndbold, fobold, gymnastik, atletik, basketball, fægtning og brydning.


af Mads Bang Aaen - 11.06.2008