AK Rolf i Næstved certificeret for et godt idrætsmiljø for børn

Efter en længere proces med forhindringer undervejs blev AK Rolf ved deres afslutningsfest i lørdags certificeret for et godt idrætsmiljø for børn. Den 7. brydeklub i rækken.

Et projekt udviklet af Danmarks Idræts-forbund, med henblik på at stille skarpt på seks områder.

Børnepolitik, organisering, aktivt forældresamarbejde, den gode voksne, aktivitetsniveauet og det fysiske miljø.

AK Rolf tog fat i projektet i 2006 i samarbejde med brydeforbundets breddekonsulent og selvom der skulle gå lidt længere end beregnet før rapporten var klar, er det tydeligt at processen gik i gang med det samme.

Så certificeringen i lørdags indikerer ikke en ny start for klubben, den er gået for længst. Nye folk er kommet til og har involveret sig med en tilbageværende gammel garde, og med rapporten har Ak Rolf et fantastisk værktøj at arbejde videre med.

Klubben har taget fat i grundlæggende ting for at skabe et nyt og stærkt fundament og man hæfter sig i rapporten ved et værdigrundlag der fokuserer på rummelighed, respekt, sundhed og ansvar. Symbolsk fire aspekter der hver skal være en hjørnesten i klubbens fundament.

Det er et virkelig godt beskrevet projekt der hænger sammen. Et projekt der måske kunne lokke nogle af de gamle tilbage og ikke mindst få nye til at involvere sig.

Der er tænkt over tingene, man kan se hvad man går ind til. Udøvere og forældre er taget med på råd for at sikre bred fundering og ejerskab.

Arbejdet med et godt idrætsmiljø for børn, går som formand Kenneth Skovby udtrykker det stille, men sikkert fremad, og har vagt opsigt. Der er medlemsfremgang at spore og klubben har undervejs fået journalist tid, tv tid og kommune tid.

Således har Næstved kommune givet tilskud til en ny madras, samt gået ind i planerne om renovering af klubbens faciliteter.

De to årlige skolebrydedage i samarbejde med dansk skoleidræt i storstrømskredsen er vildt populære og samler gerne 140 børn hver dag.

Efter sommerferien starter klubben et ”tumlehold” op for børn mellem 4 og 6 år.

Stort tillykke fra DB med certificeringen, fortsat held og lykke med processen.

Rapporten vil senere kunne læse via AK Rolfs hjemmeside www.truevikings.dk

Er der spørgsmål til klubben omkring certificeringen med mere, er man velkommen til at kontakte

Kenneth Skovby på tlf. 2526 1157

På billedet ses Rikke Bagger, Rita Pedersen som begge har været med fra starten. Kenneth Skovby ny formand i klubben og breddekonsulent Palle Nielsen

Palle Nielsen


af Palle Nielsen - 24.06.2008