Tre nordiske mestre!

Førstedagen ved de nordiske mesterskaber var god, set med danske briller. Ud af de otte brydere, vi stillede med til start, blev det til 3 mestre, en sølv og en bronzemedalje.

I 50 kg klassen vandt Martin Lorenzen, AIR mesterskabet efter tre sejre i de indledende kampe og en klar 7-1, 4-0 sejr over finske Petteri Martikainen i finalen. I 58 kg klassen vist Bo Bonde, BK Thor stor fremgang, ved at vinde tre suveræne sejre på vej mod finalen, hvorefter finalen blev en anderledes spændende kamp. Bo tabte første periode 4-6 og kom bagud 0-3 i anden periode, men så skruede Bo op for blusset og vandt anden periode 8-3 og derefter den sidste periode med 2-1.
I 63 kg klassen var marginalerne ikke helt med Frederik F. Nielsen fra BK Thor. I puljekampene tabte han den første kamp, hvorefter det blev til to sejre. Desværre vandt bryderne indbyrdes over hinanden, hvilket betød at finnen Egzon Dumai – som Frederik vandt over – avancerede til finalen (som han vandt) og Frederik skulle bryde om bronzemedalje. Denne kamp vandt han sikkert 7-0, 7-1 over norske Robin Bråt.
Shamal Tashkilot, Thor Vejgaard havde en ”off day” hvor tingene ikke fungerede optimalt. I de indledende kampe i 69 kg klassen blev det en sejr og et nederlag, hvilket kvalificerede ham til bronzekampen. Her tabte han 2-4, 1-2 til Eerik Int fra Estland. Sidste mand til start var Ronni Wolters, BK Thor der stillede op i 76 kg, hvor det desværre blev til to nederlag.

Hos damerne stillede Danmark med 3 brydere. Ida Stuhr, AK Jyden stillede op i 52 kg klassen, hvor der var indvejet fem piger. Ida vandt to og tabte to kampe og da pigerne slog hinanden indbyrdes, vandt Ida sølv, da hun besejrede finske Jenni Ihanamäki på fald i sidste runde.
Christina Ambrus, BK Thrott stillede op i 60 kg klassen, men avancerede ikke til medaljekampene. Det gjorde Linda Andresen, BK Thor til gengæld. Hun vandt begge indledende kampe og i finalen vandt hun en sikker 3-0, 3-0 sejr over Charlotte Skauen fra Norge.

Søndag er det juniorernes tur og her stiller Danmark kun med to mand, nemlig Troels Birkshøj og Fredrik Bjerrehuus.


Det danske NM-hold i deres nye træningsdragter


Fire af fem danske medaljetagere i ungdomsrækken


af Erik Nyblom - 17.05.2008