Sidste OL-chance for bryderen Håkan Nyblom

Lørdag d. 24. maj er det absolut sidste chance for EM-bronzevinderen Håkan Nyblom at kvalificere sig til sommerens OL i Beijing. Ved kvalifikationsstævnet i den serbiske by Novi Sad skal Håkan, sammen med 28 andre brydere, kæmpe om en af de tre sidste billetter til OL, der er på højkant i Serbien. Efter kvalifikationen mislykkedes for 14 dage siden ved kvalifikationsstævnet i Rom, er stævnet i Serbien sidste chance, hvis det danske brydehold til OL skal komme til at tælle flere brydere end Anders Nyblom og Mark O. Madsen, der allerede er kvalificerede i henholdsvis 55 kg. og 74 kg. klassen. Udover Håkan, der kæmper for at kvalificere sig i 60 kg. klassen, stiller Danmark også med Frederik Ekstrøm i 66 kg klassen. Frederik, der er relativ ny på den internationale scene, viste god form ved kvalifikationsstævnet for 14 dage siden i Rom, hvor han vandt to kampe. Men ligesom i Rom er Frederiks primære mål med deltagelsen i kvalifikationsstævnet at få mere international erfaring, der kan komme Frederik til gavn ved VM på hjemmebane næste år i Herning.

Håkan udtaler; ”Jeg føler mig i super form og mentalt er jeg 100 % klar til i Serbien at tage en af de sidste billetter til OL. Siden stævnet i Rom for 14 dage siden er min form blevet endnu bedre, og jeg har fået justeret nogle småting, som gerne skulle betyde at jeg denne gang kvalificerer mig til OL. Jeg ved at jeg er god nok til at kvalificere mig til OL, og jeg regner bestemt med at det danske OL bryderhold på mandag tæller tre brydere”

Sportschef, Erik Nyblom udtaler; ”Håkan har siden tredjepladsen ved EM haft en opadgående formkurve. Ved OL-kval stævnet i Rom for to uger siden var hans kinesiske modstander mere snu end Håkan i det afgørende øjeblik, hvilket betød at han skal ud i kval igen. I Rom blev der uddelt fire OL-billetter pr. vægtklasse, og i Novi Sad er der stadig tre pladser at kæmpe om. Der er stadig ca. 30 brydere tilbage i vægtklassen, men da, i hvert fald, to af de største konkurrenter fik deres OL-billet i Rom, er vi stadig fortrøstningsfulde med hensyn til en kvalifikation”.

Fakta

Fredag: Indvejning og lodtrækning.

Lørdag: 09:00 – 13:00 indledende kampe for Håkan og Frederik, finalerne brydes fra kl. 18:30.

Stævnet kan følges på www.brydning.dkog her 

Ønskes yderlige kommentarer, kan de fås hos;

Sportschef Erik Nyblom +45 2246 7929

Presseansvarlig Mads Bang Aaen +45 2897 7842


af Mads Bang Aaen - 23.05.2008