Næstsidste OL chance for Håkan

Lørdag d. 10. maj har bryderen Håkan Nyblom sin næstsidste chance for at kvalificere sig til sommerens OL. Efter Håkan hentede den første danske EM bronzemedalje i 73 år, ved det netop overståede EM i april, er forhåbningerne om at Håkan klarer kvalifikationen ved stævnet i Rom store. Ved stævnet i Rom er der 30 brydere, der kæmper om fire OL billetter. Lykkes det ikke Håkan at kvalificere sig ved stævnet i Rom, er der en sidste mulighed i den serbiske by, Novi Sad d. 24. maj, hvor de sidste tre OL billetter bliver uddelt. Udover Håkan, der kæmper for at kvalificere sig i 60 kg. klassen, stiller Danmark også med Frederik Ekstrøm i 66 kg klassen. Frederik er ret ny på den internationale scene, og kan forhåbentlig bruge stævnet i Rom til at få noget international erfaring, der kan komme Frederik til gavn ved VM på hjemmebane næste år i Herning.

Håkan Nyblom udtaler: ”Forhåbentlig kan jeg videreføre de gode takter fra EM i Finland. Med bronzemedaljen viste jeg at jeg kan bryde op med de allerbedste. Nu gælder det om at få OL kvalifikationen på plads i Rom, så jeg fra på mandag kan begynde at fokusere på forberedelserne til OL

Sportschef Erik Nyblom udtaler: ”Forhåbentlig kan Håkan følge de flotte takter fra EM op i Rom. Han er i sit livs form og hele foråret har fokus været på at ramme topformen den 10. maj. Med den gode form han er i nu, har han gode mulighederne for at han kvalificere sig, men der er mindst 10 brydere, der også har en god chance for kvalifikation i Rom.
Det bliver svært for Frederik at kvalificere sig til OL, men for ham er det samtidig en mulighed for at høste erfaring for fremtiden

Så du ikke optakt på TV2 i mandags med Håkan kan du se den her

Fakta

Fredag: Indvejning og lodtrækning.

Lørdag: 9 – 13 indledende kampe for Håkan, finalerne brydes fra kl. 18.30.

Søndag: Hjemkost til Kastrup 21.50.

Stævnet kan følges på www.brydning.dk eller her 

 

Ønskes yderlige kommentarer, kan de fås hos;

Sportschef Erik Nyblom +45 2246 7929

Presseansvarlig Mads Bang Aaen +45 2897 7842


af Mads Bang Aaen - 06.05.2008