Skade tvinger OL-håb Mark O Madsen til EM afbud

En håndskade har tvunget et af Danmarks store OL-håb i Beijing til at melde fra til weekendens forestående EM i brydning. Mark har i de sidste par uger haft en stigende smerte i den højre hånd, og har derfor givet hånden ro i den sidste uges tid. Selv om hånden i den sidste uge har fået ro, viste en scanning fradag at skaden er så alvorlig, at et EM afbud er nødvendigt, hvis ikke OL senere på året skal komme i fare. For Mark er det meget skuffende at måtte melde afbud til EM, da Mark må regnes som en af favoritterne til en medalje. EM skulle have været brugt til at få finjusteret ny teknik mod nogen af verdens bedste brydere inden sommerens OL.

Mark O. Madsen udtaler; ”Brydning er en sport, hvor man, for at blive verdens bedste, er nød til hele tiden at presse kroppen til det yderste af dens ydeevne. Det betyder, at vi i perioder er nød til at træne som når vi kæmper i kampene, og det er derigennem i et fald at skaden er opstået. Jeg er meget skuffet nu. Jeg havde set frem til EM og glædet mig til de hårde kampe deroppe og til sandsynligvis at vinde en EM-medalje. Men med OL i august er jeg nød til at tænke på det nu, og give hånden ro så den kommer helt i orden, og ikke kommer til at give mig flere problemer inden OL. Derfor håber jeg også, at hånden hurtigt bliver klar, så jeg kan komme videre med OL-forberedelsen. Det er selvfølgelig et rigtigt skidt tidspunkt, og jeg håber ikke det kommer til betyde det store i forberedelsen frem mod Beijing”.

Morten Storgaard, klinisk ansvarlig læge i Team Danmark udtaler: ”Mark har fået en ledbåndsskade i håndledet. Skaden er alvorlig, og jeg har rådet ham til ikke at stille op til EM i weekenden. I min optik ville der være en overhængende fare for, at skaden ville blive forværret hvis han stillede op, og det kunne i sidste ende koste OL billetten.
Lige nu er det vigtigt, at Mark kommer igennem et kontrolleret genoptræningsforløb på 2-4 uger for at blive brydeklar igen”
.

Ønskes yderlige kommentarer kan de fås af:

Mads Bang Aaen, presseansvarlig i Danmarks Brydeforbund, 2897 7842

Morten Storgaard, klinisk ansvarlig læge i Team Danmark, 2345 6686 (Kan træffes efter kl. 15.00)


af Mads Bang Aaen - 01.04.2008