Håkan jagter EM-medalje og OL-billet i weekenden

Søndag d. 6. april jagter den danske bryder Håkan Nyblom dansk EM-medalje i finske Tampere. EM i Finland er også startskuddet til Håkans jagt på at kvalificere sig til sommerens OL i Beijing, som er sæsonens helt store mål.

Håkan Nyblom, der stiller op i 60 kg, satser nemlig på at gøre Anders Nyblom 55 kg og Mark O. Madsen 74 kg følgeskab til sommerens OL, således at det danske brydehold kommer op på tre brydere, hvilket vil være det største brydehold til OL i nyere tid.

”Det bliver dejligt at komme i gang med EM og dermed også kvalifikationen til OL, som er sæsonen alt overskyggende mål. Det er nu, at de mange timer i træningslokalet og på madrassen hen over vinteren skal give mig belønning. Selv om jeg i de sidste par uger har haft nogle problemer med ryggen, er formen god, og jeg føler mig godt rustet til at tage til EM og kæmpe for min chance - ikke bare for at vinde medalje, men også for en billet til OL,” siger Håkan Nyblom.

Sportschef, Erik Nyblom, der har været bekymret for det ulmende skadesproblemer hos den danske bryder, glæder sig ligeledes til det forestående EM.

"Det er godt, at ryggen ikke længere generer Håkan – det giver en fornyet tro på, at han for alvor er med i jagten på OL-billetterne,” siger han.

Der er kun en OL-billet på højkant i hver vægtklasse ved EM, så forhåbningerne til at Håkan kvalificerer sig til OL via EM, er ikke store. Hovedfokus ligger derfor fortsat på to kvalifikationsstævner i maj, I Rom og i Novi Sad, i Serbien, hvor der er henholdsvis fire og tre OL-billetter på højkant.


Yderlige kommentarer:

Sportschef, Erik Nyblom +45 2246 7929

Presseansvarlig, Mads Bang Aaen +45 2897 7842


af Mads Bang Aaen - 02.04.2008