Fremragende Aarhus Open

Thrott var lørdag værter ved Aarhus Open. 150 brydere fra 22 klubber og 4 nationer deltog. Turneringen blev indledt med et brag af en åbning, efterfulgt af åbningstale af Ole Keldorf, Sportschef for Elite Sports Akademi Aarhus.

Stævnet var præget af de udenlandske brydere. I drengerækken gik 5 ud af 9 guld medaljer udenlands, mens det i ungdomskategorien var hele 6 ud af 8.

I løbet af dagen blev der udkæmpet masser af seværdige kampe. Specielt det hollandske landshold og Örgryte IS holdte et særdeles højt niveau. Hollænderne gik gennem turneringen uden at tabe en eneste kamp.

Under finaleshowet var specielt to kampe yderst spændende. Finalen i 58 kg ungdom mellem David Harutunian, Holland og Niklas Norström, Örgryte IS, blev en gyser. Svenske Norström lagde bedst ud, men hollænderen formåede at komme tilbage og vinde første periode trods stærke kramper i benet. I anden periode var det igen Norström, der tog initiativet, men blev fanget i et hoftekast, med kort tid tilbage. Nummer 3 i denne vægtklasse blev Linus Eriksson, Örgryte IS. I 69 kg mødte Mick Bos fra Holland, svenske Johan Kindmark. Kampen måtte ud i 3 tætte perioder inden hollænderen kunne kåres som vinder.

Hos puslingene var BK Thor bedst med 15 point, efterfulgt af værterne med 10. Hos drengene var værterne suveræne med 20 point, foran Örgryte IS med 11. Ungdom/juniorrækken blev vundet af Holland der med 4 deltagere og 4 førstepladser gjorde det ganske imponerende. Med kun et enkelt point færre kom Alebrottarna ind på andenpladsen. Hos pigerne var Thrott bedst med 16 point, foran BK Bryggan med 14. Samlet blev værterne suveræne vindere med 52 point, Örgrye IS blev nummer 2 med 27 point og BK Bryggan med 24. Bedste bryder blev David Harutunian, Holland.

Sideløbende med turneringen, har Thrott arrangeret træningssamling. Den afsluttedes mandag, efter 3 dages træning og en lørdag med Aarhus Open. 25 brydere deltog.

www.aarhusopen.dkfinder du et kæmpe galleri fra stævnet. Der er også billeder i galleriet på forbundssiden.

På gensyn til Aarhus Open i 2009!


af Mads Bang Aaen - 16.04.2008