EM bronze til Håkan Nyblom

Håkan Nyblom hentede i dag den første danske EM medalje siden 1935, da han ved dagens EM i finske Tampere vandt bronze. I en spændende bronzekamp vandt Håkan 0-3, 1-1 og 3-1 over franskmanden Sebastien Hidalgo. Europamester i 60 kg klassen, blev finnen Jarkko Ala-Huikku som Håkan knebent tabte til i semifinalen med 1-1 og 1-1.

Til trods for dagens bronzemedalje lykkes det ikke for Håkan, i denne omgang at kvalificere sig til OL, da der kun var en OL billet på højkant ved EM. Næste gang EM bronzevinderen får mulighed for at sikre sig en OL billet, er ved kvalifikationsstævnet i Rom til maj måned, hvor der er fire OL billetter på spil, lykkes det heller ikke der, er der en sidste chance i Novi Sad, i Serbien hvor der er tre OL billetter på spil. Med dagens flotte præstation ser muligheden gode ud for at Danmark kommer til at stille med hele tre brydere ved sommerens OL.

Håkan Nyblom udtaler; ”Jeg er super super glad. Jeg havde ikke de store forhåbninger inden jeg tog her op, med tanke på min manglende træning inden, på grund af min skade i ryggen. Det er min første medalje til et stort mesterskab. Nu vil jeg fejre bronzemedaljen i dag og så må jeg tænke på at sikre mig OL billetten fra i morgen af. Jeg er sikker på at jeg nok skal få hevet OL billetten hjem ved et af de to kval stævner i maj”

Sportschef, Erik Nyblom udtaler; ”Det var dejligt – jeg er meget glad på Håkans vegne at han hurtigt fik skuffelsen fra semifinalenederlaget ”ud af kroppen” og vandt bronzekampen. En EM medalje er for mig det bedste bevis på at han er klar til de kommende OL-kval stævner”

For yderlige kommentar, kontakt presseansvarlig i Danmark Brydeforbund, Mads Bang Aaen 28 97 7842 eller Erik Nyblom 2246 7929


af Mads Bang Aaen - 06.04.2008