Brydeklubben Thor starter op på stort integrationsprojekt

Brydeklubben Thor tager nu et stort skridt for, at få børn af anden etnisk herkomst til at dyrke brydning i Nykøbing Falster. BK Thor der igennem de sidste mange år har skabt Danmarks største ungdomsafdeling inden for dansk brydning, har dog aldrig haft ret mange medlemmer af anden etnisk herkomst, og det skal der gøres noget ved. 
 
BK Thor har derfor allieret sig med Irfan Basic fra Aktivitetshuset i Lindholmområdet, SFO-leder Anni Flensted fra Lindeskovskolens SFO, samt to-sprogskonsulent Mona Rytter. Dette har resulteret i at der nu er lagt en plan for det næste halve år.
 
I første omgang bliver der tre tiltag, som bliver et brydeprojekt frem til sommer med en drengegruppe fra aktivitetshuset. Dette starter i medio april,
 
I starten af maj bliver så startet et brydeprojekt for de nystartede børn i 0. klasse på Lindeskovskolens SFO. På samme tidspunkt starter BK Thor endvidere et projekt op, hvor alle kommunes SFOer bliver indbudt til at  deltage i et projekt for deres børn af anden etnisk herkomst.
 
I forbindelse med med projektet vil BK Thor afholde et par familiearrangementer, og brydeskoler for målgruppen.
 
Målet er helt klart at vi får flere børn af anden etnisk herkomst til at dyrke brydning i BK Thor. Der er mange børn der kommer fra store brydenationer i østen, mellemøsten og afrika, og det undrer os, hvorfor de ikke starter til brydning. Så det skal vi have gjort noget ved ;-)
 
Brydeklubben Thor har allerede fået støtte fra Danmarks Brydeforbunds udviklingsudvalg som har støttet projektet økonomisk og desuden sponsoreret drikkedunke. Nykøbingbryderne har endvidere også ansøgt Guldborgsund kommunes  folkeoplysningsudvalg om støtte til projektet, håber også her at få et positivt svar.
 


af Mads Bang Aaen - 09.04.2008