BK VIKING hædret med Frederikssund kommunes Fritidspris

Det var en meget stolt formand Freddy Viholt fra BK VIKING som sammen med 60 fremmødte BK VIKINGER fik overrakt Frederikssund kommune´s nye Fritidspris 2007 igår i Slangerup Idræts og kongres center.
Med prisen fulgte en check på 15000 kr og blev overrakt af formanden for oplysningsudvalget.
Han udtalte blandt andet at prisen blev givet til BK VIKING pga de har skabt nytænkning og udvikling i foreningsarbejdet, er til inspiration for andre, understøtter kommunens fritids-og idrætspolitik, medvirker til at fremme folkeoplysningen.

Brydeklubben Viking er inde i en rivende udvikling, de har indenfor de sidste 7 år arbejdet sig op til, at de i dag er en af Danmarks største og bedste klubber.

Bestyrelsen, trænere og frivillige i klubben er altid igang med at fremme klubben både socialt og resultatmæssigt.

De har fået et væld af priser fra Danmarks brydeforbund, i 2005 blev de certificeret til "et godt idrætsmiljø for børn", de blev kåret til "årets ungdomsklub" i 2004 + 2007, deres formand og 3 af deres trænere er blevet hædret med guld, sølv og bronce nåle for deres store arbejde indenfor brydesporten.

Bestyrelsen, trænere, ledere og frivillige arbejder benhårdt og målrettet på at Viking skal være en god klub på det sociale, hvor der er plads til alle uanset kompetencer og nationalitet, det er deres faste overbevisning at hvis de skal have folk til at arbejde ulønnet i deres fritid, så skal det være blandt positive voksne der inddrager børnene i klubbens fremtid, når det er på plads så kommer resultaterne af sig selv, og det viser sig også at de er rigtig gode til at fastholde deres brydere. I 2007 blev de nr. 2 til DM for hold, de fik 2 Danmarksmestre i Ungdom og Junior, i 2008 stillede de op til Sjællandsmesterskaberne med 26 brydere og fik 25 medaljer med hjem, hvoraf 9 var guld, og senest har de fået 2 bronzemedaljer til DM Senior i 84 og 96 kg.

Viking har et fast samarbejde med Dansk Skoleidræt hvor de fremviser brydesporten for folkeskole elever, derudover laver de træninger for specialskoler, opvisninger på julemærkehjem og ved kulturelle arrangementer i Frederikssund Kommune.

De sætter meget ind på integrationsarbejdet, brydning er traditionel sport i mange af de lande vi har flest indvandrere fra, og det kræver ekstra indsats med hjemmebesøg, gratis træning, hente og bringe samt tæt samarbejde med familierne. Derudover har BK VIKING en underafdeling som er en scooterklub, hvor klubbens medlemmer kan sætte deres scootere/knallerter i stand, og de tager også til scooterstævner, dette initiativ er igangsat for at fastholde de unge mennesker i klubben.

Brydeklubben gør meget ud af det sociale og samspillet mellem store og små, og her er plads til alle uanset om man er på motionsplan eller eliteplan, om man er tyk eller tynd og om man har nogle sociale vanskeligheder som gør at der skal vises ekstra rummelighed og hensyn.
Formanden for folkeoplysningsudvalget udtalte sig også, at det havde været utrolig vanskeligt at skulle afgøre hvilken pris BK VIKING skulle have, da der samtidig blev uddelt LEDERPRIS og IDRÆTSPRIS, for her var BK VIKING også klart nr 1 til at modtage disse priser, men da de jo skulle fordele til andre klubber også, måtte man se på hvilken klub som var klart suveræne til FRITIDSPRISEN og som havde sat Frederikssund kommune på landkortet.af Mads Bang Aaen - 16.04.2008