To danske medaljer ved de svenske seniormesterskaber

Brydeklubben Thor havde to af sine meget talentfulde juniorbrydere Nanna Hyllegaard Pedersen og Anders Ekstrøm til start ved de svenske seniormesterskaber der lørdag fandt sted i skånske Vinsløv.
  
Begge de to thorbrydere har startlicens i svenske klubber, da de bor eller har boet i Sverige inden for de sidste par år, og kunne derfor stille op til de svenske mesterskaber.
 
Det blev for begge brydere til medaljer, da Nanna Hyllegaard Pedersen hentede sølv i 55 kg hos damerne, mens Anders Ekstrøm i 60 kg hentede bronce hos herrerne.
 
Nanna Hyllegaard Pedersen vandt de 3 indledende kampe, men tabte finalen til "klubkammeraten" Lisa Mattson fra BK Gällivare, samme klub Nanna Hyllegaard Pedersen også stiller op for. Finalekampen endte med 4-3 og 2-0 i perioder til svenskeren.
 
EM sølvvinderen for ungdom Anders Ekstrøm der stiller op for Esløv, hentede en broncemedalje. Efter en sejr i kvartfinalen, blev det til et semifinalenederlag til den senere vinder Zamora Eduarnis fra AK 77 i Gøteborg, der vandt med 7-0 og 6-1 i perioder. Anders Ekstrøm vandt dog broncekampen, mod Marcus Carlsson fra Lidkøping med 2-1 og 4-0 i perioder. Dermed kunne de to thorbrydere føje en flot medalje ved de svenske mesterskaber til sine meriter.
 
De to thorbrydere drager i påsken til Holland, og "støder" dermed til Thor-truppen der p.t er i Frankrig til en turnering og et træningsophold.


af Mads Bang Aaen - 17.03.2008