Mark O. Madsen sølvvinder ved Golden Grandprix i Ungarn

Danmarks olympiske håb, Mark O. Madsen, har i denne weekend vundet sølv ved det stærkt besatte Golden Grandprix stævne i Ungarn. Stævnet, der samtidig har fungeret som World Cup finale for de seks bedste nationer ved sidste års VM, har haft deltagere fra ikke mindre end 22 nationer og betragtes af mange som et mini-VM. På vejen frem til finalen har Mark blandt andet slået en stærk amerikaner samt den regerende Europamester fra Georgien, Manuchar Kvirkvelia.

I finalen stod Mark over for den stærke hviderusser, Oleg Mikhalovich der efter en tæt kamp vandt 2-1.

Stævnet i Ungarn er det første i år hvor Mark har stillet op i 74 kg klassen, som er den vægtklasse han til sommer skal kæmpe i, i kampen om olympisk guld. Finalepladsen var bestemt ikke ventet, da stævnet i Ungarn ligesom det forestående EM i Finland, primært skal bruges til at teste ny teknik af, inden det til sommer går løs i Beijing.

Formanden for Danmarks Brydeforbund, Allan Bo Jakobsen, udtaler; Det er vildt flot at Mark kan vinde sølv i dag, det var et utroligt stærkt felt der var samlet hernede, med mere end 35 topbrydere. Især sejren over den regerende europamester viser, at Mark er på rette vej frem mod OL i Beijing, og jeg tror at vi kan forvente os noget meget stort af ham til OL.

Ønskes yderlige kommentarer, kan disse fås ved at kontakte presseansvarlig, Mads Bang Aaen 2897 7842.

 


af Mads Bang Aaen - 01.03.2008