En unik mulighed 2

Kære Venner

Her er en lille opfølgning på den unikke mulighed, der de næste par år vil være for dansk brydning. Vi får en stor chance for at udbrede kendskabet til vores dejlige sport samt for at få mange flere til at bryde, efter vi forhåbentlig har vundet medalje ved OL og VM på hjemmebane næste år i Herning.Det er en glæde, at kunne berette at der allerede nu har været og bliver arbejdet hårdt på, at denne unikke mulighed bærer frugt.

Der arbejdes med en strategi der omhandler tilgang, fastholdelse og uddannelse af nye trænere.Andre idrætsgrene tilpasser deres sport efter alder og niveau, og aldrig har så mange børn spillet Volleyball (KidsVolley). Samtidig er KidsVolley den hurtigst voksende idrætsgren for børn, hvor børnene må gribe bolden inden den spilles videre mm. Fodbold for mindre børn foregår på syvmandshold og på mindre baner med mindre mål. Samtidig har basketball sænket kurven.

DIF anbefaler, at børn skal være med for deres egen skyld og på deres egne præmisser. Tesen er; Lad børn være børn så længe de er det.Her i Danmarks Brydeforbund har vi en mere simpel form for brydning på programmet, vores skolebrydningskoncept.

Der arbejdes på at udvikle og tilpasse dette koncept til klubplan. Fx arbejdes der med at få den første træning og de første stævner til at matche det, der har begejstret børnene ved skolebrydedagene, og samtidig arbejdes der med at gøre det nemmere for folk at blive trænere, selvom de er uden baggrund i brydesporten.

Der har desuden været nedsat et ad hoc udvalg i DB, som har sat stævnekulturen under lup.

De skulle følge op på debatten fra Idé-seminaret 2007, der havde til formål at skabe en ny stævneplan, der skal give en bedre fordeling af stævnerne hen over sæsonen, samt at kategorisere stævnerne. De har diskuteret, hvor mange stævner man som bryder skal have på en sæson, hvordan formen evt. kunne være, og om der skal være vejning ved dem alle. Det har overordnet handlet om at; fastholde flere, få mere kvalitet, flere kampe, tilpasset alder og niveau. Den endelige rapport, samt tiltag omkring disse strategier, præsenteres i starten af april efter udviklingsdagene i Odense.

Der er stadig åbent for flere forslag til, hvordan vi udnytter denne mulighed. Så har du ønsker vedrørende aktiviteter, må du meget gerne kontakte vores breddekonsulent Palle Nielsen, der vil sørge for, at vi får samlet alle de gode forslag og tanker, så vi får ført så mange af dem ud i livet. Palle Nielsen: breddekonsulent@compaqnet.dk

Husk på at kun sammen kan vi udnytte denne unikke mulighed optimalt og gøre os til mere end en døgnflue.

Håber I har haft en dejlig påske

Allan Jakobsen


af Mads Bang Aaen - 24.03.2008