Danmarks kommende Mark O Madsen udtaget til Beijing

I forbindelse med sommerens OL afholdes sædvanen tro den internationale ungdomslejr. Ungdomslejren, der samler 400 måske kommende olympiske deltagere fra ca. 200 lande, løber af stablen fra d. 6. august til 26. august i Beijing.

Danmark, der som de øvrige lande må stille med to deltagere, bliver i år repræsenteret ved spydkaster Maria Lykke Jensen og bryder Anders Ekström, der efter afbud fra badmintonspilleren Emil Holst er blevet udtaget.

Under lejren får de to unge atleter en unik mulighed for, at komme helt tæt på den olympiske atmosfære, ved blandt andet at deltage i åbnings- og afslutningsceremonien, ligesom de forhåbentlig får mulighed for at komme tæt på nogle af de danske stjerner.

17-årige Anders Ekström betragtes af mange som Danmarks kommende store brydestjerne og Mark O. Madsen afløser på den internationale scene. Der er da også visse ligheder mellem Anders Ekström og Mark O. Madsen, de kommer begge fra brydeklubben BK Thor, de har begge taget medalje ved ungdoms-EM og ligesom Mark O. Madsen, der også som ung tog et år til udlandet for at optimere sin brydeudvikling, er Anders flyttet til Sverige for at udvikle sig.

Anders Ekström udtaler: ”Jeg vildt glad og jeg glæder mig helt vildt meget. Jeg tror det bliver en fantastisk oplevelse. Især ser jeg frem til åbningsceremonien, jeg drømmer om at jeg en dag selv skal være med i en åbningsceremoni som aktiv bryder. Forhåbentlig får jeg også mulighed for at se de danske brydere, Anders Nyblom og Mark O. Madsen i aktion og måske være tilstede første gang Danmark får en olympisk mester i brydning

Olympisk Konsulent, Morten Schram Rodtwitt udtaler; ”Emil Holst har efter grundige overvejelser valgt at takke nej til tilbuddet om at deltage i den internationale ungdomslejr i Beijing i forbindelse med OL. Emil forventer at blive udtaget til U19 VM, som ligger blot én måned efter ungdomslejren i Beijing.

I stedet har vi valgt at udtage Anders Ekström. Anders er et stort brydetalent og viser, at han har vilje og engagement til at nå til tops i sin sport, hvilket blandt andet tydeliggøres af, at Anders har valgt at flytte til Klippan i Sverige for at videreudvikle sine evner på brydegymnasiet. Han er forsvarende nordiske mester siden 2005 og blev nr. 2 til europamesterskaberne for ungdom i 2007”


af Mads Bang Aaen - 13.03.2008