Hermod Horsens Campen

Som et led i brydeforbundets fastholdelses politik, er det er mål to gange i sæsonen at arrangerer en camp over tre dage for brydere i level et til tre.

level 1: op til 1 års brydetræning - Ingen eller lidt stævne – erfaring, ikke vant med greb

level 2: 1 - 2 års brydetræning. Erfaring og nogen succes kredsturneringen, blevet bedre til greb

level 3: fra to til flere års erfaring og succes med flere kredsturneringer. Kommer ofte til greb. Brydere i overgangsfasen mellem kredsturneringen og cup stævner. Brydere der generelt ikke begår sig ved cup stævner og mesterskaber

Altså de brydere der i det daglige bryder kampe i den nye kredsturnering.

Hermod Horsens indvilgede tidligere på året i at ændre deres cup stævne til en sådan camp og i samarbejde med DB, blev den første camp af denne slags afviklet i slutningen af oktober.

Godt 70 brydere og omkring 30 frivillige var med til at skabe en kanon god camp. De ankom fredag til en ren social aften, med spisning og fest med underholdende diskjockey. Lørdag var der brydetræning, floorball og styrketræning først på dagen. De øvede brydere i level 2 og 3 havde fornøjelsen at blive trænet af ungdomslandsholds træner Thor Hyllegaard, der også er træner i BK Thor N og Sportscollege Lolland Falster.

Eftermiddagen bød på frisk luft i naturskønne omgivelser med orienterings løb, planlagt af den lokale klub. Et godt og tiltrængt alternativ.

Om aftenen var der brydestævne i form af holdkampe. Holdene var blandet, klub vis, alder, level, og vægt. Den ældste var træner for holdet. Dette gav nogle gode relationer på tværs og samtidig den særlige stemning der nu er ved holdkampe.

Det blev organiseret enkelt, efter de regler vi bruger ved skolebrydeturneringer, blandet med reglerne for kredsturneringen.

Der var lidt kritik af tidspunktet, som er taget til efterretning. Dog var nogle brydere ikke mere trætte end de lige nappede et spil poker inden de krøb til køjs.

Søndag gik turen til Svømmebadet med varmvands bassin, rutschebane, spa, vipper mm. En herlig måde, at slutte en forrygende camp af på.

Der skal lyde en stor tak til Hermod Horsens for den store indsats, samt alle de brydere, forældre, trænere der bakkede op.

Næste camp er i Nykøbing Falster, hvor BK Thor N, ligesom Hermod Horsens, har indvilget i at ændre deres cup stævne, ”Lille Bjørne Cup”, til en camp. Det er den 13 til 15 marts 2009, sæt kryds i kalenderen, lav en tur ud af det for denne gruppe.

Palle Nielsen


af Palle Nielsen - 11.11.2008