De først 415 billetter til næste års VM i brydning i Herning er allerede solgt

Næste år skal verdensmesterskaberne i brydning afholdes i Herning, og de først 415 billetter er allerede solgt. Mesterskabet finder sted fra d. 21. til den 27. september i Messecenter Herning, og bliver det største verdensmesterskab på dansk grund til dags dato, med de forventede 100 deltagerlande og små 1000 deltagere. Da brydesporten ikke er så udbredt i Danmark, er markedsføringsplanen for VM delt op i to strategier. Den ene handler om at få gjort flere danskere, og især herningensere, interesseret i brydesporten og den kæmpe event VM i brydning bliver. Den anden del af markedsføringsplanen handler om at få trukket de tyske og skandinaviske brydefans til Herning næste år. I landene omkring os er sporten betydelig større end herhjemme, hvorfor vi har et stort marked, vi her ligeledes målretter os efter.

Presse- og marketingsansvarlig for VM i brydning 2009, Mads Bang Aaen udtaler: ”Det er dejligt, at vi er kommet godt i gang med billetsalget til næste års VM. Da der aldrig tidligere er afholdt et VM i brydning i Danmark, er det svært at vide, hvor mange billetter vi kan sælge til eventen. I øjeblikket er vores målsætning at komme over de 2500 billetter, da vi så på budgetsiden når vores målsætning. Om det lykkes, må tiden vise. Hvis det ikke lykkes, vil det være en stor skuffelse for os. Vi ved, at de fleste danskere aldrig har set en brydekamp live før, og aldrig havde regnet med, de skulle se en. Derfor vil vi, for at få danskernes øjne op for eventen, søsætte flere initiativer, der skal være med til at gøre VM i brydning til mere end bare en bryde event. Vi ønsker at gøre VM ugen til en folkefest i Herning. Folkefesten skal tage afsæt i Fanzonen, der bliver placeret lige ved siden af bryde arenaen i Messecenteret. I Fanzonen vil der være festtelte med mad og drikke, mulighed for at prøve kræfter med sporten, musik og anden underholdning. Fanzonen bliver det naturlige samlingspunkt før, under og efter brydekampene”.

For yderlig information kontakt Presse- og Marketingsansvarlig, Mads Bang Aaen +45 2897 7842

Fakta om VM i brydning 2009:

  • Tid: Mandag d. 21. september til den 27. september 2009
  • Sted: Herning - Messecenter Herning
  • Protektor: Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik
  • Antal deltagere: Der forventes små 1000 deltagere fordelt på 100 deltagernationer
  • Discipliner: Der konkurreres i Fristil, Kvinde brydning og Græsk Romersk, der er den mest udbredte herhjemme
  • Udbredelse: Brydning har 2000 medlemmer i Danmark, på verdensplan er der omkring 20 millioner brydere. Brydning er størst i Mellemøsten, Østeuropa og Asien.
  • TV: der er indgået aftale med DR om produktion af VM, på verdensplan forventes VM at blive set af mellem 300-400 millioner seere
  • Kontakt: Presseansvarlig Mads Bang Aaen +45 2897 7842 eller mbaa@dif.dk
  • Info: www.brydning.dkog www.wwc2009.dk


af Mads Bang Aaen - 26.11.2008