Thomas Nielsen nr. 7 ved politi-EM

Danmark havde lørdag to brydere til start ved europamesterskaberne for politifolk, der fandt sted i den russiske hovedstad Moskva.

EM-turneringen afholdes hvert 4 år, og for første gang siden 1996, var der dansk deltagelse. Lasse Skifter fra CIK København og Thomas Nielsen fra Hermod København var de danske deltagere.

54 brydere var til start i Græsk/Romersk, mens 50 brydere var til start i fristil, hvor der var deltagelse fra 17 nationer. Der var ingen deltagelse i 55 kg i de to kategorier.

EM-stævnet fandt sted i hallen, hvor den olympiske turnering i vægtløftning fandt sted ved OL i 1980.

Lasse Skifter var til start i 74 kg, hvor der var 10 mand til start. Lasse var ikke just heldig med lodtrækningen og mødte i kvartfinalen rumæneren Lazlo Szabolcs, en bryder der normalt er fristilsbryder, og har en 4. plads ved VM i 2001 som bedste resultat.

Efter 1½ minut i første periode var Lasse bagud med 5-0, og skulle derefter stå øverst i parterre. Her fik Lasse rigtig godt fat i rumæneren i et omvendt livtag, men rumæneren fik flot blokeret Lasse´s ben, hvilket gav advarsel og 2 point til danskeren. Det lykkedes dog ikke for Lasse af score yderligere point og tabte med 5-2 i første periode. I anden periode var Lasse dog chanceløs, og tabte med 8-0.

Der var dog håb om en rumænsk finaleplads, og både de danske og tyske ledere og brydere var da også sikker på en rumænsk finaleplads. Rumæneren havde inden kampen mod Lasse Skifter besejret en tysker. Rumæneren tabte dog i semifinalen til Græsk bryder.

Lidt ærgeligt for Lasse der havde håbet på en kamp mere. 74 kg klassen blev i øvrigt vundet af franskmanden Didier Darcier, der har en 6 plads ved EM junior som det bedste.

I 84 kg blev der lidt mere at glæde sig over, da Thomas Nielsen i første kamp mødte slovakken Marsel Lohazar fra Slovakiet. Efter en meget nervøs første periode, tabte Thomas denne med 2-0, men i anden periode, kom der lidt mere selvtillid på, efter at have vundet 1-1. I 3. periode kom Thomas hurtigt bagud med 1-0, slovakken kom på ryggen af danskeren. Herefter forsøgte slovakken, at rulle Thomas, som fik stoppet rulningen, og hurtigt efter selv fik rullet slovakken. Dermed stod den 5-1 til Thomas, som dog lige fik givet 1 point væk inden der var gået et minut. Thomas kørte dog sejren sikkert hjem og vandt med 8-2 og dermed også kampen, og der var så stor glæde i den danske lejr.

Nu ventede en rumæner, og det Tetrica Cjrjrt fra Rumænien. En gammel rutineret "ræv" som var for stor en mundfuld for Thomas Nielsen, som blev kastet kort før slutfløjt at 1. periode ved stillingen 5-0.

Da rumæneren semifinalen til den senere vinder russeren Adlan Bicoev (2. er ved junior-VM i 2005) var EM-eventyret slut. Rumæneren endte iøvrigt som nr. 3.

Rusland vandt 3 titler, mens der var en titel til rumænien, en til frankrig og en til grækenland. Tyskland hentede et par medaljer både ved græsk/romersk og i fristil. Ralf Linke fra Stralsund i 96 kg klassen der blandt andet flere gange har deltaget ved stævner i Danmark blev nr. 3.

Af kendte navne var blandt andet i 60 kg Marian Sandu fra Rumænien, og Juri Kohl fra Tyskland, der dog måtte sig besejret af russeren Ichutin. Stævnet havde i flere af vægtklasserne ganske god kvalitet, og med flere brydere der har gjort det godt ved internationale mesterskaber.

Der skal lyde en stor ros til begge danske brydere der gjorde en ganske god indsats, og viste en rigtig god indstilling ved EM. Næste mål for politibryderne er Nordiske mesterskaber på Island om 2 år.

Med sportslig hilsen

Morten Ahlefeldt Hansen


af Mads Bang Aaen - 30.10.2008