Store brydedag den 9. oktober i Kolding

Her blev der afviklet turnering for 2. klasser og byens stærkeste SFO

2. klasser

2. klasserne i Kolding prøvede brydning til den store guldmedalje. 148 børn fra Sct. Michael skole, Brændkjær skolen og Sdr. Vang skolen deltog i denne turnering som er et samarbejde med Danmarks Brydeforbund, Dansk Skoleidræt og KIF brydeafdeling.

Eleverne var opdelt i 18 hold som kæmpede i 4 puljer. Alle børn havde 3- 4 kampe og det var tydeligt at brydning fangede de fleste. Der blev gået til den i kampene og flere holdmatcher endte med mere end 20 aktioner til det vindende hold. Midt på formiddagen blev der også plads til en frugt og juice pause, der skulle lige tankes op til de næste kampe. Hvis man ikke lige vidste det kunne man tro at eleverne gik til brydning. Det ligger naturligt for de fleste at kæmpe, når de lige får rørt første gang. Der er nogen som lige skal overvinde en lille grænse, herefter går det løs og alt energien slippes løs i som avisen beskriver det ”vilde brydere”. Vildskaben er tæmmet og kampene blev alle afviklet fair. Børn kan fint kæmpe for sjov fair og det er jo det det hele går ud på i den alder.

Byens Stærkeste SFO

13 SFOér fra Kolding havde tilmeldt sig SFO games. I alt var der tilmeldt 21 hold med i alt 126 børn.

Som det er tradition havde holdene heppe med og der var stemning som var det en landskamp. Som Jyske Vestkysten skriver ” Brydetagene, kampgejsten og euforien på tilskuerpladsen var en brydekamp i det gamle Romerrige værdig”

Det er virkelig en dag som alle ser frem til: Det er tydeligt at flere og flere SFO er deltager og med flere hold. Alle rekorder blev slået i år og meget tyder på´, at det ikke slutter med det.

Vinderholdet blev kørt hjem i en Limousine som det hører sig til. I år blev det Lyshøjkolens hold 2 der fik denne ære.

Der er indbudt til en revanche for de 4 bedste hold den 11. november, inden da har holdene mulighed for at lære lidt mere brydning idet de er indbudt til en træningsdag. Så det bliver spændende, hvem der tager mest læring til sig og løber med pokalen ved revanche stævnet.

Med venlig hilsen / Kind regards

Bjarne Stolten Thomsen
Mobil telf. +45 20460922
 


af Mads Bang Aaen - 13.10.2008