IOC launch event med brydning og Kronprins Frederik

Mandag den 6. oktober markerede IOC og Danmarks Idræts-Forbund 1 års dagen for næste års IOC kongres i Danmark. Markeringen fandt sted i Glassalen i Tivoli, en af Danmarks største turistattraktioner, der til anledningen var blevet åbnet op for de indbudte gæster. Markeringen begyndte, i anledning af næste års VM i Herning, med en brydeopvisning af nogle af Vikings unge brydere. De fire unge brydere fik i tre minutter vist forskellige greb og kast for de 750 indbudte gæster. I spidsen for de promente gæster, var VM protektor H.K.H. Kronprins Frederik, IOC's præsident Jacques Rogge, Kulturminister Carina Christensen, formand for DIF Niels Nygaard, det danske IOC medlem Kai Holm og formand for Sport Event Denmark og Borgmester i Herning Lars Krarup. I Kulturministerens tale kom hun blandt andet ind på at det ikke kun er i København, at idrætten vil være i centrum næste år, da hun fremhævde VM i brydning som et af fyrtårnene i Sports Året 2009, der går under sloganet ”Inviting the world of sport”.

I bestræbelserne på at skabe synlighed og opmærksomhed for næste års VM var det utroligt dejligt, at det netop var brydning der var udvalgt til at blive vist frem på scenen i Glassalen. Fra salen var der stor begejstring for brydeopvisningen af Anton Bruun, Louis Bruun, Tilde Villumsen og Silas Villumsen, og efter flere af de flotte kast brød salen ud i klapsalver. Efter opvisningen blev der tid til at de fire unge brydere kunne trykke hånd med H.K.H. Kronprins Frederik. Der skal lyde en stor tak til de fire brydere, ligesom der også skal lyde en stor tak til John Lillenskjold, Brian Jørgensen og Henrik Villumsen for hjælpen med at koordinere op til, og på selve, dagen.


H.K.H. Kronprins Frederik hilser på de unge brydere efter opvisningen – Ophavsret tilhører DIF


Brydeopvisningen på scenen i Tivoli - Ophavsret tilhører DIF


af Mads Bang Aaen - 09.10.2008