Uddybende retningslinjer til genåbningen for indendørsidræt

Nu er der endelig kommet nogle uddybende retningslinjer fra Kulturministeriet og DIF, for hvordan åbningen for organiseret idræt for børn og unge under 18. år og for personer over 70 år. Jeg vil herunder beskrive de mest væsentlige retningslinjer, som er nødvendige at opfylde, for at kunne åbne op for den indendørs træning igen.

 • Børn og unge under 18 år. Må træne sammen i en gruppe op til 25 personer, inkl. Træner.
  • Dette  er et max antal og kræver at der som minimum er 4 m2. pr. person, i træningslokalet. Altså som minimum skal træningslokalet være 100 m2. før i kan facilitere en træning for 25 personer, inkl. Træner.
  • Omklædningsrum kan åbne, dog kvm krav på min. 4 m2 pr. person. Der må gerne anvendes bad.
 • Sundhedsstyrelsen anbefaler stadigvæk at der holdes mindst 1 meters afstand mellem personerne i aktiviteten. Det bliver dog i samme moment nævnt, at kontakt sport ikke kan overholde dette og der anbefales derfor initiativer som vi kender fra sidste periode. Fx en fast træningspartner under træningen, som et forsøg på at formindske antallet af øvelser hvor flere personer har kontakt med hinanden. Ligeledes er det anbefalet at sammensætte træningen, så der er mindst muligt ansigt-til-ansigt kontakt.
 • Det er muligt at opdele træningsområdet i zoner og hermed have flere træningspas kørende samtidig. Det er dog stadigvæk nødvendigt at hver person har de 4 m2. som er nødvendige. Fx hvis jeres træningslokale er på 160 m2. så må i have et hold med 25 personer inkl. Træner i en zone og i en anden zone have 15 personer aktive, inkl. Træner.
  • Træneren må ikke være aktiv i begge zoner på en gang. Der skal altså være en træner for hvert træningshold der er aktive. Han må dog gerne træne holdet, som træner senere samme dag.
  • Der skal være en synlig opdeling af zonerne, fx ved brug af kegler, snor eller andet.
 • Der anbefales at lave 5-10 min. udluftning mellem hvert træningspas og kontaktflader skal sprittes af, efter hver træning og kontaktflader i fællesrum skal rengøres flere gange dagligt. Der skal ligeledes være let adgang til enten vand og flydende sæbe eller hånddesinfektionsmiddel (minimum 70%).  

Har du spørgsmål?

Hvis I har nogle spørgsmål til ovenstående, så tøv ikke med at kontakte Udviklingskonsulent Simon Lui.


af Udviklingskonsulent Simon Lui - 20.04.2021