Frederik nr. 5 i Estland

Frederik Ekström, BK Thor stod for den bedste danske indsats ved Kristjan Palusalu Turneringen i Tallinn, Estland i weekenden, med en placering som nr. 5 i 74 kg klassen.

Der blev indvejet 22 brydere i klassen og Frederik lagde ud med en pointsejr over Sergei Rumjantsev fra Estland. I kvartfinalen blev det til et pointnederlag til svenske Robert Rosengren, der også vandt semifinalen og dermed ”sørgede” for at Frederik trådte ind i kvalifikationsturneringen igen. Her mødte Frederik Glebs Silovs fra Letland og vandt en teknisk faldsejr. I Estland blev der kun uddelt en bronzemedalje, hvorfor Frederik også skulle vinde ”puljefinalen” for at bryde om metal. Kampen mod finske Jarno Ålander endte dog i et pointnederlag og Frederik endte på femtepladsen. 5. Vægtklassen blev vundet af russeren Vadim Aladzhev.

Rune Nilsson, BK Thor stillede op i 96 kg klassen, der havde 16 indvejede brydere. Startfeltet var ganske godt og Rune måtte nøjes med en enkelt kamp, da han knebent tabte 1-2, 1-1 til Georgy Mikaya fra Rusland i første omgang. Mikaya tabte semifinalen til den senere vinder og verdensmester fra 2006, Heiki Nabi fra Estland, hvorfor chancen for kvalifikation (repechage) forsvandt for Rune.

Turneringen i Estland er opkaldt efter den dobbelte Olympiske Mester og blev nu afholdt for 21. gang. Der er $ 1.000,- til vinderne i hver vægtklasse, undtagen i sværvægt, hvor der er $ 3.000,- til vinderen (Kristjan Palusalus klasse). I Palusalu turneringen er vægtgrænsen hævet til 125 kg og måske lidt overraskende, blev vægtklassen vundet af svenske Johan Euren, der i finalen besejrede Aleksandr Chernetski fra Ukraine med pointene 7-1 i to perioder.

Resultat:

55 kg
1 Khamit SHAVAEV, RUS
2 Emil SUNDBERG, SWE
3 Florian CRUISUS, GER
4 Kim TOIVONEN, FIN

60 kg
1 Edzhibadze TEIMYNAZ, RUS
2 Artem KUDYK, UKR
3 Konstantin BALITSKYY, UKR
4 Vjatseslav PAK, UKR

66 kg
1 Rustam USUPOV, RUS
2 Yury DENISOV, RUS
3 Marcus THAETNER, GER
4 Edgaras VENCKAITIS, LTU

74 kg
1 Vadim ALADZHEV, RUS
2 Robert ROSENGREN, SWE
3 Petr MOTOVILOV, RUS
4 Jarno ÅLANDER, FIN

84 kg
1 Artem STEBENEV, RUS
2 Antti HAKALA, FIN
3 Tõnis NAARITS, EST
4 Hannu-Pekka KATTELMÄKI, FIN

96 kg
1 Heiki NABI, EST
2 Sergei RUTENKO, UKR
3 Toomas PROOVEL, EST
4 Igors KOSTINS, LAT

125 kg
1 Johan EUREN, SWE
2 Aleksandr CHERNETSKI, UKR
3 Atzamaz KABULOV, RUS
4 Artem DORONIN, RUS


af Erik Nyblom - 26.10.2008