Årets brydebrag "Thor Masters" er klar til at gå i luften

Godt 100 brydere fra 14 nationer har meldt sin ankomst til Brydeklubben Thors store internationale brydeturnering Thor Masters

Der er igen dømt brydning i absolut verdensklasse, når Brydeklubben Thor fredag den 17. september og lørdag den 18. september 2021 i Nykøbing Falster hallerne, er værter den 19. udgave af en af verdens største og stærkeste brydeturneringer med brydelandshold fra hele 14 nationer, med flere stærke brydenationer, heriblandt andet med flere stærke brydenationer.

Der er tilmeldt over 100 brydere, som skal kæmpe i 10 forskellige vægtklasser, og for mange af de deltagende nationer, bliver turneringen brugt som forberedelser til de forestående verdensmesterskaber i Oslo i starten af oktober 2021, og den efterfølgende 7 dage lange træningslejr efter turneringen i BK Thors træningscenter "Barbarian Wrestling Arena" har godt 130 brydere med fra hele 18 nationer.

Thor-Masters kommer umiddelbart efter de Olympiske Lege, og derfor kommer mange af nationerne med et helt nyt kuld af brydere der skal køres i stilling frem mod OL i Paris om 3 år.

(Turpal Bisultanov efter EM finalen i foråret. Foto: United World Wrestling)

Stærk dansk line-up til Thor Masters

I alt er 6 danske brydere til start, hvoraf de 5 brydere stiller op for Danmarks Brydeforbund, og ligeledes stiller en enkelt bryder op for for det "Nationale Kraft Center", som til daglig har til huse i Nykøbing Falster.

De største forhåbninger til danske topplaceringer er dog uden tvivl hos den nybagte junior europamester Turpal Bisultanov fra Herning BK, en titel som han vandt i juli, og ligeledes vandt det nordiske seniormesterskab i starten af september. Hans bror Rajbek Bisultanov der er også er tidligere europamester, kommer ikke til start grundet en skulderoperation i august. Turpal Bisultanov bor i øvrigt og træner til dagligt i Nykøbing Falster, og tilknyttet det Nationale Kraftcenter.

Det danske landshold består af følgende brydere:

63 kg Brian Kurt Santiago, AK Jyden Ålborg .
63 kg William Reenberg, AIR Roskilde
77 kg Oliver Krüger, Thrott Åbyhøj
87 kg Turpal Bisultanov, Herning BK
97 kg Mathias Bak, Thrott Åbyhøj
NKC har udtaget følgende
67 kg Jeff Mølholt, AK Jyden

For arrangørerne i BK Thor glæder man sig endnu en gang over den særdeles store opbakning fra erhvervslivet, og Guldborgsund kommune, ligesom man også glæder sig over, at godt 100 frivillige er på lægterne for at hjælpe til ved det store stævne i Nykøbing Falster hallerne.

Der er indledende runder Fredag den 17. september 2021 kl. 1500 og frem til kl. 2000, og lørdag den 18. september 2021, er der indledende runder fra kl. 1030. Der er Broncekampe fra kl. 1530, og kl. 1630 er der stort finaleshow med 10 finalekampe, dansepiger, røg og damp, og sidst men ikke mindst brydning i verdensklasse.

Det koster kun 100 kr. for begge dage og for børn under 16 år er der gratis entre. Du kan købe billetter på thormasters.com.

På gensyn til brydning i verdensklasse i Nykøbing Falster.

 


af Pressemeddelelse: Patrick Hyllegaard, BK Thor - 09.09.2021