Rajbek Bisultanov kåret som årets bryder til DM Senior

De danske mestre blev kåret i en tætpakket hal i weekenden

Brydeklubben AK Dan var værtsklub på dagen og hallen var tæt pakket med massere af tilskuere der skulle se armbrydning, græsk-romersk samt fristilsbrydning. Pressen havde ligeledes fundet vej til hallen, og både nationale og regionale medier var velrepræsenteret.

Det er med glæde at Vi i weekenden kunne konstatere at deltagerantallet til DM Senior forsat stiger. Vi endte med 44 tilmeldte græsk-romerske brydere samt 23 fristilsbrydere. Navnligt hos fristilsbryderne har det båret frugt med en indsats for at øge deltagerantallet. Det har samtidigt været en god indledende øvelse for at kortlægge hvor der måtte være uopdyrkede udviklingspotentialer. Det vil alt sammen være nyttige erfaringer til fristilsindsatsen som bliver skudt igang her i 2020.

Rajbek Bisultanov kåret som årets bryder

Rajbek kunne velfortjent kåres som årets bryder 2019 efter en sæson med guldmedalje til EM, 1. plads til Thor Masters samt en række andre topplaceringer til internationale stævner. Ligesom Rajbek blev hædret for EM guldmedaljen, modtog Jonas Møller fra U23 landsholdet hæder, for sin flotte EM debut med en bronzemedalje til EM for ungdomsbrydere.

(Jonas Møller og Rajbek Bisultanov flankeret af Thor Hyllegaard og Palle Nielsen.)

Resultatliste

Du kan resultatlisten for græsk-romersk og fristilsbrydningen her.

DM værtsklubben AK Dan fylder 125 år

DM og jubilæumsfesten holdes adskilt. Så lørdag den 1. februar er der fokus på brydning og for første gang Armbrydning. Jubilæumsfesten afholdes dog først til sommer, datoen er ikke kendt endnu.

Danmarks 2. ældste brydeklub, Atletklubben DAN, blev til ved en sammenlægning af to små klubber, nemlig Jernbanearbejdernes Atletklub og "Vega".

Poulsen blev klubbens første formand, og tilholdsstedet var cafe "Pinden" i Ågade. Efter et halvt år trak Poulsen sig tilbage, og kassereren P. M. Pedersen blev, formand. Da han et år efter blev forflyttet til Århus, trådte S. Poulsen igen til. Kassereren, var i disse år I. P. Andersen. Efter at klubben var flyttet fra Kapelvej til "Sct. Thomas" i Frederiksberg allé og derfra til Vester Fælledvej, indtraf en kritisk periode, idet man stod uden lokale i et halvt år.

I 1901 overtog Ludvig Giesel formandshvervet, og klubben fik til huse i en stor baghave i cafe " Tjørnen" i Allegade. Samtidig kom der gang i klubben igen, og man kan vel sige, at grundlaget for dens fremgang blev lagt her. Man hjemførte mesterskaber i både vægtløftning og brydning, og klubbens hold af tovtrækkere var det tungeste og stærkeste, der nogensinde har været præsenteret herhjemme.


af Michael Yde - 02.02.2020