Roskilde Brydeklub fylder 100 år

Det er med stor glæde at vi kan ønske Roskilde Brydeklub tillykke med klubbens 100 års fødselsdag

Foreningen blev skabt efter en opfordring fra Socialdemokratisk ungdomsforening, hvorefter der blev nedsat et udvalg der skulle stifte det der blev til Arbejdernes Idrætsklub i Roskilde, og således kunne man stifte foreningen på Fjordvilla d. 14. maj i 1919. Senere ændrede man navnet til , Amatør Idrætsklubben i Roskilde, senere igen blev det ændret til det vi kender i dag nemlig, Atlet Idrætsklubben i Roskilde og man har derved bibeholdt AIR gennem alle 100 hundrede år, og i dag siger vi AIR Roskilde Brydeklub eller bare Roskilde Brydeklub.

Selv om i er blevet 100 år gamle, så må vi sige at i er i yderst god form og har fremgang på rigtig mange parametre. Hvilket også kunne ses af jeres mange flotte medaljer ved de danske mesterskaber og senest krydret med en Nordisk mester.

Med alt det der sker i jeres dejlige klub i øjeblikket, så ser fremtiden så sandelig meget lys ud.

Ud over at i er dygtige i træningslokalet, så må jeg virkelig rose jer for alle jeres initiativer, blandt andet med det store frivillige arbejde i formår, især når der afholdes Roskilde Festival, hvor det er en fornøjelse at se alle jeres frivillige der knokler for at få penge i klubkassen. Men ikke mindst er det en stor glæde at følge, når i afholder AIR Cup, som er en fantastisk begynderturnering og som i hele tiden udvikler for at gøre den endnu bedre. Dertil skal der også lyde en stor tak for det overskud i har når der skal afholdes mesterskaber, hvor i senest afholdt DM senior, som foregik i nogle meget fine rammer.

Så vi håber i den grad i fortsat har lysten og viljen til at afholde stævner, da i altid er garanter for en rigtig god kvalitet.

På Danmarks Brydeforbunds vegne ønsker vi jer hjerteligt tillykke med jeres 100 års jubilæum og med ønsket om mange rigtig gode år fremover.

(Bo Lorenzen og Asbjørn Vedsmand Joensen til receptionen. Foto: Privat)

I forbindelse med 100 års jubilæet overraktes følgende æresnåle

Bronze:

Mike Sidenius tog allerede i en ung alder et meget stort ansvar i klubben og var virkelig en mand der løb på væggene. Sidenhen er han blevet formand i AIR Brydning. Vi honorerer hans store arbejdsindsats, med at overrække ham Danmarks Brydeforbunds æresnål i bronze, for mere end 5 års bestyrelsesarbejde i klubben.

Asbjørn Vedsmand Joensen har været træner i Roskilde Brydeklub de forgangne fem år, og i dag bestrider han posten som bestyrelsesmedlem i klubben. Vi vil ligeledes honorere hans arbejdsindsats i klubben med Danmarks Brydeforbunds æresnål i bronze, for mere end 5 års arbejde bl.a. som træner i klubben.

Sølv:

Martin Lorenzen er bestyrelsessuppleant i brydeklubben samt han er klubbens cheftræner. Derudover har han vundet 5 danske senior mesterskaber, hvorfor han honoreres med Danmarks Brydeforbunds æresnål i sølv.

Lone Lorenzen er mangeårig leder i klubben og sørger i den grad for at der kommer penge i klubkassen via sit kæmpe arbejde med alle de frivillige til Roskilde festivalen. Bo Lorenzen er næstformand og mangeårig leder i brydeklubben. Ligesom Lone tager han også en kæmpe tørn hvert år når der skal tjenes penge til klubkassen under Roskildefestivalen. For deres store frivillige arbejde for brydesporten honoreres de begge med Danmarks Brydeforbunds æresnål i sølv.


af Søren Hyllegaard, Danmarks Brydeforbund - 14.05.2019