Første NM guld til Mikkel Lassen

Hele seks U23- samt landsholdsbrydere var i aktion til internationale mesterskaber denne weekend

Mikkel Lassen skilte sig ud blandt de danske brydere til de nordiske mesterskaber. Mikkel der til dagligt træner på vores nationale kraftcenter, kunne efter fire overbevisende sejre modtage sin velfortjente guldmedalje i 60 kg vægtklassen.

Det var, med rette, en stolt Mikkel der bagefter på Facebook kunne berette: "Efter flere år til nordiske mesterskaber med 5., 3. og 2. pladser lykkedes det mig endelig at få guld om halsen. Vi var 5 i min vægtklasse, hvor at jeg havde haft mange tætte kampe med flere af dem tidligere i karrieren. [Jeg] vinder mine 3 første kampe på teknisk fald og i finalen møder jeg så en bryder fra Litauen. [Her kommer jeg] bagud med 5-0 til pausen, men efter en lille snak med min træner, får jeg vendt stillingen til 10-5 til mig og holder den igennem kampen."

(Arkivfoto fra Thor Masters 2018)

Mathias Bak fik en 2. plads i 97 kg. vægtklassen der havde tre deltagere. Da Arvi Savolainen fra Finland havde besejret både Mathias og Romas Fridrikas fra Litauen, skulle dagens placering afgøres i den indbyrdes kamp mellem Mathias og Romas. Denne klarede Mathias overbevisende med først at gå til pause med en 6-1 føring, og sidenhen at lægge Fridrikas i fald i kampens anden periode! 

Rajbek Bisultanov og Frederik Ekstrøm deltog ligeledes til de nordiske mesterskaber hvor de to brydere begge var opstillet i 77 kg vægtklassen. Rajbek tabte til Petter Karlsen fra Norge, der siden gik i finalen og vandt sin efterfølgende bronzekamp mod Niko Erkkola fra Finland. Frederik vandt to og tabte kampe. Dagen endte med en 3. plads til Rajbek samt en 5. plads til Frederik.

Om knapt to uger rejser Mikkel Lassen, Rajbek Bisultanov samt Mathias Bak til Istanbul, hvor de skal deltage i U23 EM. Men først skal de deltage i en træningslejr i Sverige, hvor de nordiske lande samt bl.a. det tyske landshold deltager.

Bertram og Turpal fik prøvet kræfter til U EM

Bertram vandt sin debutkamp til de europæiske mesterskaber

Bertram Lauridsen der denne weekend var debutaktuel til EM for ungdomsbrydere, vandt sin første kamp 2-0 over Emilyan Lazarov fra Bulgarien. Den efterfølgende kamp i 8-delsfinalen var mod Artur Vegh fra Ungarn. Han havde kort forinden leveret en regulær 9-0 afklapsning i kvalifikationsrunden, så her var der lagt op til en hård kamp for Bertram. Vegh fra Ungarn holdte da også linjen fra tidligere på dagen og slog besejrede Bertram med hele 10-2. Vegh blev selv slået 10-5 af en stærk russer i sin efterfølgende kamp, hvilket medfulgte at Bertram blev slået ud af turneringen.

(Emiliyan Lazarov fra Bulgarien mod Bertram Lauridsen til Ungdoms EM i Makedonien.)

Hurtigt EM exit til Turpal Bisultanov efter kedelig lodtrækning

Turpal Bisultanov kom godt fra start til sit andet Ungdoms EM med en 3-0 føring. Desværre endte han med at måtte se sig slået af Bayraktar fra Tyrkiet, der senere i kampen udlignede til 3-4 med en faldsejr. Tyrkeren blev senere slået ud af turneringen med svimlende 16-4, hvilket resulterede i at Turpal må tage hjem fra Makedonien med blot en enkelt kamp. Se eller gen-se kampen nedenfor.

(Furkan Bayraktar fra Tyrkiet mod Turpal Bisultanov til Ungdoms EM i Makedonien.)

Læs mere

EM for ungdomsbrydere: Link til livevideo og resultater.

NM for seniorbrydere: Link til livevideo og resultater.


af Danmarks Brydeforbund - 20.05.2018