Turpal og Lukas er EM-klar

Ny indvejningsprocedure og kampe over to dage er ingen hindring for Turpal og Lukas

I weekenden fredag d. 28. juli til søndag d. 30. juli skal Lukas Høier Jensen og Turpal Bisultanov repræsentere Danmark til de europæiske mesterskaber for ungdomsbrydere, i henholdsvis 69 og 76 kg vægtklassen.

Som Erik Nyblom beskrev i artiklen "Store ændringer til Ungdoms EM i Sarajevo", så afvikles weekendens mesterskab anderledes end normalt.

Lukas' lodtrækning sker torsdag aften, men indvejningen sker først fredag morgen. Så vil du se Lukas' kampe, så skal du være klar på United World Wrestlings hjemmeside fredag fra kl. 10.00. For 69kg vægtklassens vedkommende stopper dagens program ved semifinalerne. Repechage- samt finale kampene bliver gemt til om lørdagen hhv. kl. 10-14, og kl. 18-20. 

For Turpals vedkommende sker det samme blot forskudt med en enkelt dag. Således er der lodtrækning fredag, indvejning og indledende kampe om lørdagen, og eventuelle repechage- samt finalekamp om søndagen, hhv. i tidsrummet kl. 15.30-16 og kl. 17-19.

(Ungdomslandsholdsbryderne Lukas Høier Jensen og Turpal Bisultanov. Foto: Privat)

Landstrænerteamet er velforberedt på nye tiltag

Det er ingen hemmelighed, at trænerteamet godt kan lide at ”nørde” lidt hver gang der kommer ændringer som kan gøre forskelle på madrassen. "Vægten er en utrolig afgørende faktor med det nye forsøg. Indvejningen og stævnestart ligger utroligt tæt på hinanden. Væsketab de sidste 24 timer er kendt i vores sport, specielt på seniorniveau. Med det nye forsøg giver et væsketab ikke den store mening, snarere tværtimod" fortæller Thor Hyllegaard.

Thor Hyllegaard uddyber: "Hvorom et menneske kan indtage nok så meget væske, så kan kroppen maksimum optage en liter væske i timen. Dette giver et helt anderledes restitutionsforløb, end som hidtil hvor der som oftest er 12-14 timer mellem indvejning og første kamp".

Med godt en uge til EM ligger brydernes vægt hvor den skal. Trods bryderne har styr på deres vægt, spår landstrænerteamet at indvejningsdagen bliver hektisk, da vejningen foregår mellem 08.00-09.00 og stævnestart ligger blot en time senere.

"Stævnedagen starter normalt stille og roligt med at vi spiser morgenmad på hotellet. Mens vi spiser sammen, informerer vi bryderen om hans modstander i første kamp, og drøfter det taktiske oplæg. Denne gang bliver det væsentligt anderledes. Vi aner i bund og grund ikke om arrangørerne har tænkt tanken omkring morgenmad, eller de forventer alle kan nå tilbage på hotellet og spise morgenmad - for siden hen at nå i hallen til første kamp kl.10.00. Vi har derfor forberedt det rullende danske køkken hjemmefra." Siger Sportschef Thor Hyllegaard og uddyber: "Vi har selv medbragt alt mad samt alle de ting man kan få behov for. På den måde vil vi sikre os, at vi selv er herre over, om vi får en god og energifyldt morgenmad direkte efter vejningen. Risikoen for kaos efter indvejningen og frem til stævnestart, gør at vi tager vores forholdsregler så Turpal og Lukas får de bedste præmisser på dagen."


Siden United World Wrestling bebudede de nye tiltag, har landstrænerteamet forberedt drengene på de nye tiltag med ny indvejningsprocedure samt at kæmpe over to dage. "Vi føler hele teamet er rigtig godt forberedt til årets europæiske mesterskab. Begge brydere er debutanter så det kan ikke undgås at der vil være lidt debut nerver. Den nye fremgangsmåde vil alt andet lige bidrage til nerverne - det må siges at være forventeligt" afslutter Sportschef Thor Hyllegaard.

Se også:

"Store ændringer til Ungdoms EM i Sarajevo" Brydning.dk 21-07-17

"Croatia Open og EM udtagelse" Brydning.dk 18-06-17

"European Championships 2017" United World Wrestling (opdateres løbende)


af Danmarks Brydeforbund - 23.07.2017