I fortidens kongerige tegner Mohammadi fremtiden for dansk brydning

Nikolai og Mikkel beviste i weekenden, at der er vilje og handling bag ordene, når vi hævder, at fremtiden tegner lys for dansk brydning

Indenfor alle idrætsgrene taler man om, at år 1 på et højere niveau er læringsåret, hvor erfaringer skal høstes og nye ting læres. Jamen så glæder vi os utrolig meget til år 2, 3, 4…!

For når man ved sit første europæiske juniormesterskab henter en 5.plads, som atlet i en sportsgren, der på en god dag har små 1900 udøvere her i landet, efter bl.a. at have besejret brydere fra Bulgarien og Polen, hvor brydning er nationalsport, så vidner det om, at dansk brydning ikke kun gør sig i at skrive fortællinger om vores talentarbejder; vi skaber dem.

(Nikolai Mohammadi til NM Junior. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Jeg tror, det var de færreste bulgarske sportsjournalister, for de er nemlig altid til stede, når bulgarske brydere optræder på de internationale arenaer, der havde forestillet sig, at Nikolai Mohammadi fik Bozhidar Vergilov til at minde om seriespiller i fodbold, der havde fået til opgave at dække Hristo Stoitjkov i dennes storhedstid i Barcelona. Resultatet var alt andet lige nok blevet det samme. For Nikolai trak sig sejrrigt ud af opgøret med en teknisk fald sejr på 10-0. Måske Bozhidar Vergilov skulle henlægge sin næste træningslejr til det danske.

Polen har fostret mange store personligheder. Robert Lewandowski, Zbigniew Boniek, Karol Józef Wojtyła, Lech Walesa, Alexander Kwasniewski, Roman Polanski og Szymon Kogut.

Hvis Dominik Dudzinski har ambitioner om at skrive sig ind denne fornemme række, bliver det vist ikke med assistance fra Nikolai Mohammadi. For ligesom en eller anden første års juniorspiller altid står i vejen for Caroline Wozniackis store drøm om en Grand slam titel, sørgede Mohammadi med en 10-3 sejr for, at Dominik Dudzinski og Caroline har noget at tale om, hvis de i en nær fremtid skulle mødes.

Mangen en leder verden over har svært ved at tøjle Vladimir Putin, da russiske bjørne pr. tradition er svære at tæmme. Måske var det derfor Ivan den grusomme grundlagde sin formue på baggrund af bjørneskind. Det blev dog ikke i år, Nikolai Mohammadi gik Ruslands første Zar i bedende, da Atmir Kotcev udnyttede, at kræfterne var ved at brugte.

En træt Nikolai har dog al mulig grund til at strække sine trætte arme i luften i triumf, da han ved sit første Junior EM i Dortmund beviste, at han så sandelig bidrager til at tegne dansk og international brydning i fremtiden.

Dortmund ligger i Preussen, som var en mægtigt Kongerige i nutidens Tyskland, i hvilket megen historie er skabt. Hvilket bedre sted kunne dansk brydning have valgt til at skabe fremtidens brydehistorie.


af Rami Zouzou - 03.07.2017